24.11.2014 01:05
лише 18+
548
    
  6 | 7  
 © Суворий

Американці або чужі серед своїх

PlayАмериканці або чужі серед своїх

з рубрики / циклу «Події на екрані»

Будь-який відгук про серіал завжди хочеться розпочати з емоційного спітча про російське телевізійне низькопробне лайно, яким годують більшість телеканалів вітчизняного телеглядача. Чи то іноземні продукти надто дорогі чи росіяни розпродають свій непотріб пачками по 200 серіалів за 100$, але цього добра у нас просто завалісь, як казав кіт Матроскін. А до речі телевізійні продукти іноземні і зокрема зі США завжди радували хорошим підбором акторів та майстерною роботою сценаристів. Можу нарахувати з десяток серіалів 90-х, які з радістю перегляну ще раз при нагоді хоча б частково.

1 сезон серіалу "Американці" (2013) поставив планку для російських виробників телевізійного ширпотребу на недосяжну висоту. І це при тому, що продукт явно специфІчний і не розрахований на широку аудиторію апріорі. В центрі сюжету, події якого розвиваються на початку 80-х років в самий розпал холодної війни, звичайна американська сім`я з незвичайним походженням. Це спритно інтегрована в вороже американське суспільство соціалістична комірка співробітників КДБ (чоловік та дружина), які ведуть на перший погляд нецікаве існування, а насправді ж знаходяться на передовій невидимого фронту боротьби добра зі злом. Окремий респект автору ідеї і сценаристу, колишньому розвіднику ЦРУ Джо Вайсбергу, який видає по ходу масу цікавої інсайдерської інформації, що стосується роботи спецслужб, як по одну так іншу сторону.

Серіал містить безліч нестандартних поворотів сюжету, які не виглядають надуманими чи висмоктаними з пальця. Деякі серії завершуються міцним штурханом глядачеві від крутості несподіваних поворотів.

Час дії вибраний дуже вдало. Тут тобі і вторгнення СРСР в Афганістан, і початок польського повстання на чолі з Солідарностю, і замах на життя Рональда Рейгана, який ледве не викликав військовий конфлікт, а насправді виявився всього лише наслідком емоційного вчинку ображеного фана Джоді Фостер.

Для того, щоб зацікавити максимально широку аудиторію сценарист веде відразу кілька сюжетних ліній. Це спецоперації, що проводяться протиборними сторонами, декілька любовних ліній, а також лінії конфліктів всередині родин головних героїв.

Аудиторія серіалу 18+. Автори досить відверто переповідають специфіку роботи жінок-агентів, вміння відокремлювати особисте життя від обов`язку та методи використання всього арсеналу жіночих хитрощів, якщо цього вимагає ситуація. Трапляється немало випадків "виправданої" жорстокості, як би це вульгарно не звучало.

Після перегляду з`являється чітке розуміння, що людина, яка була задіяна в цій невидимій війні, навряд усвідомлює ціну людського життя. Тому в жодному разі їх не варто допускати до влади. Хто перегляне, зрозуміє на кого саме я натякаю.

На даний час уже доступний для перегляду 2 сезон і з лютого 2015 року стартуватиме третій на каналі FX. Любителям історично достовірних шпигунських сюжетів рекомендовано однозначно.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 16.07.2023 08:49  Каранда Галина => © 

Нарешті додивилася. Всі 6 сезонів. Перший мені чомусь ішов туго. А далі - так, дуже сподобався серіал.
Скільки їх зараз у нас, тих шпіонів?..

 24.11.2014 11:07  © ... 

Сценарист намагається одночасно тримати в полі зору як мелодраматичну складову так і action. Тому місцями це може трошки дратувати любителів як одного так і іншого, але вцілому баланс витримано. Зрештою жанр серіалу цим і відрізняються від художніх фільмів, де все "галопом по Європам"...

 24.11.2014 10:54  Ганна Коназюк => © 

Зацікавили!.. Гадаю, кілька нічок будуть безсонними і моя сім"я буде готова до перегляду третього сезону...)))
Зазвичай, так переглядаються якісні "телевізійні іноземні продукти, зокрема зі США"...))

 24.11.2014 09:32  Деркач Олександр => © 

не чув( зацікавили, дякую

 24.11.2014 08:35  Тетяна Белімова => © 

Жіночі хитрощі і "виправдані" механізми зваблення? Гм... Фільм хороший, вартує перегляду. Однозначно.