02.12.2014 23:00
для всіх
151
    
  - | -  
 © СЕРГІЙ ГРЕБЕНЮК

СПАДКОЄМЦІ КИЇВСЬКОЇ РУСІ

АБО ЯК РОСІЯ ВКРАЛА НАШУ ІСТОРІЮ

СТУДЕНТ 4 КУРСУ
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ "ВИДАВНИЧА СПРАВА"

Народ який не знає власної історії, не має майбутнього. Саме усвідомлення того, що українці є не якоюсь псевдо нацією, як нам твердить Росія, а нащадками славного народу русичів (русинів), допоможе нам ствердитись як повноцінна і горда нація, та рухатись у майбутнє.

Метою цієї статті є розширення знань з історії України як самих українців, так і іноземців, адже багато хто ще вважає, що Росія (Московія) є спадкоємцем Київської Русі, її культури, традицій тощо. Українці, а також білоруси є нащадками русичів, такий висновок ми зробили, проаналізувавши стародавні літописи як вітчизняні, так і зарубіжні, окрім російських (московських), адже останні не мають жодного матеріального та логічного обґрунтування. У цій статті ми наведемо три основних аргументи, які підтвердять нашу теорію.

Перший. Сама назва Росія була введена в обіг лише на початку 18 – го ст., завдяки ініціативі Петра I. До того часу ці землі носили назву – Московія (Моксель), з центром правління в Москві (Москва в перекладі з угро-фінської мови означає «зловонно-смердюча вода»). Але навіть не дивлячись на це, у закордонних істориків та картографів територія Росії до кінця 19 – го ст. носила назву Тартарія, що не дивно, адже, за підрахунками соціальних опитувань, другою найпоширенішою мовою в Росії є татарська.

Другий. Одним із найважливіших аргументів є те, що населення Московії ніколи не мало нічого спільного з русичами (слов’янами). Адже землі Московії були переважно населені угро-фінськими племенами: мокша, мурома, чудь, меря, комі та багато інших. Ці етноси мали відмінну від слов’янської систему вірувань, культуру та мову й перебували на набагато нижчому ступені розвитку, аніж русичі. Перші землі населені слов’янами увійшли до складу Московії лише у 1478 р. завдяки завоюванню Новгородської республіки, велику частину новгородської політичної знаті (боярства) було вирізано цілими сім`ями, а більше половини купецьких сімей було вивезено до Московії. На їх місце були завезені купецькі сім`ї із підлеглих Московському князівству східних земель. Після цього московіти організували похід на Псковську республіку у 1510 р., результатом якого стало повне приєднання останньої. Таким чином Московія підкорила собі майже усі землі північних слов’ян і почала нав’язувати їм свою культуру, мову та історію, знищивши їхню національну свідомість та ідентичність.

Третій. Київська Русь була однією з найдемократичніших країн свого часу. Велике значення мало віче, бували навіть випадки, коли знімали місцевих князів, окрім хіба що представників монаршої династії, яка мала найбільшу владу. Цю любов до свободи успадкували козаки, а пізніше ми, українці. До речі, етнічне населення України називало себе аж до 18 – го ст. русинами, так само нас називали й інші народи: поляки, литовці, французи і т.п., на відміну від росіяни, яких усі іноземці до 19 – го ст. величали московітами, а їх країну Московією, або Тартарією. У московітів же переважала диктатура, яка по сей день дає про себе знати. Росіяни звикли до батога, у них глибоко сидить рабська свідомість, яка виробилась у них за часів Московського князівства, яке великий проміжок часу було васалом Золотої Орди, а потім Кримського ханства аж до 1700 року, й повністю перейняло від своїх панів як манеру правління, так і звичку тримати в рабстві свій народ.

Виходячи з цих аргументів, можна точно сказати, що Росія ніколи не була спадкоємицею Київської Русі, а скоріше є спадкоємицею Золотої Орди. Росіяни не мають жодного морального і юридичного права називати себе спадкоємцями Русі, адже це звання по праву належить українцям, білорусам і навіть частково литовцям, але ніяк не угро-фінським рабовласницьким племенам, на чолі котрих завжди стояли або німці, або татари. Отож любімо нашу країну та шануймо нашу історію.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!