13.10.2018 22:15
для всіх
252
    
  1 | 1  
 © Вікторія Івченко

Будинок Актора Зачиняють На "Ремонт"?

Будинок Актора Зачиняють На «Ремонт»?

з рубрики / циклу «Критика»

Щойно прийшла з чудового концерту акордеоніста Ігоря Завадського. Ці концерти я пам`ятаю ще з початку двотисячних...

І от знову поринула в атмосферу високої Музики і душевного тепла Друзів. Звучали твори музичних класиків - Вівальді, Баха, Моцарта, Бетховена, - і новітні композиції сучасних авторів, українських і зарубіжних. Ігор порадував слухачів у черговий раз. Як нам не вистачає у нинішньому непростому Сьогоденні подібного спілкування! Присвяти до дня Учителя (саме до цього дня приготував наш улюблений виконавець свій ПОДАРУНОК нам, киянам, і гостям міста).

Мені пощастило поспілкуватися з одним із співробітників Будинку Актора після концерту. І отримати запрошення одразу на ТРИ заходи, які відбудуться тут у жовтні: талановиті молоді виконавці - співаки та музиканти - чекають на НАС У БУДИНКУ АКТОРА. Нас, простих КИЯН. Яким небайдужа доля рідного КИЄВА.

Але я у тій розмові почула й інше: ВИЯВЛЯЄТЬСЯ, уже підписане розпорядження про звільнення УСІХ співробітників КИЇВСЬКОГО БУДИНКУ АКТОРА, який закривають НА РЕМОНТ І ГОТУЮТЬ ДО ПЕРЕДАЧІ ІНШОМУ ВІДОМСТВУ. Тобто, після березня 2019 року тут не буде ніяких концертів.

Так само свого часу тодішня влада ЗАЧИНИЛА НА РЕМОНТ СТОЛИЧНИЙ БУДИНОК УЧИТЕЛЯ, який "ремонтують" і досі. Там свого часу проходили чудові заходи у виконанні ДІЯЧІВ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ. Навіть Ліну Костенко мені вдалося послухати саме там, років із п`ятнадцять тому. Якщо не більше...

Нова невтішна звістка надійшла кілька днів тому: два найвідоміших кінотеатри - "Кінопанораму" і "Київ" - також владці зачинять. Оскільки ці ПРИМІЩЕННЯ знаходяться у приватній власності. І НЕ ДАЮТЬ ПРИБУТКУ НИНІШНІМ ГОСПОДАРЯМ. Ось так, продають все підряд. Облаштовують все, що захочуть, - і нічого не можна вдіяти?

Принаймні, мовчати - немає вже сил. На кожного українця навішали новітні ОТЦІ боргів на мільярди - і все, так би мовити?.. НІ, ПАНОВЕ, ЗАЧЕКАЙТЕ. ЩЕ НЕ ВЕЧІР. У Господа Бога колись урветься терпець. І так урветься, що МАЛО НЕ ПОКАЖЕТЬСЯ. Не лише на ваші долари-фантіки можна скупити наші театри і музеї! Є СПРАВЕДЛИВІСТЬ. Знайте про це! МОЛИТВА НАРОДНА ДІЄ. І кількість рано чи пізно перейде у якість! У ТАКУ ЯКІСТЬ, ЩО ВАМ, ПАНОВЕ КРАДІЇ ТА КАЗНОКРАДИ, і не снилася!

Народ поверне у свою власність і Будинок Актора, і Будинок Учителя, і "Кінопанораму", і "Київ". І ще багато чого такого, що було ЗАБРАНО не лише у нинішніх поколінь українців, але й у наших нащадків.

Ось лише деякі заходи у столичному Будинку Актора, які заплановані на жовтень місяць цього року: 3 жовтня 2018 р. Вечір фортепіанної музики за підтримки Посольства Туреччини.

7 жовтня 2018 р. КОНЦЕРТ ІГОРЯ ЗАВАДСЬКОГО (КНОПКОВИЙ АКОРДЕОН), ПРИСВЯЧЕНИЙ ДНЮ УЧИТЕЛЯ.

10 жовтня 2018 р. "Жінка очима вперед!" Вечір вокальної музики. Виконавці: Катерина Болкуневич (сопрано), Ксенія Бахрітдінова-Кравчук (фортепіано), Ольга Братик (сопрано), Ніна Крот (фортепіано), струнний квартет Monраnsie.

28 жовтня 2018 р. Журнал на сцені "Колегіум". Творчий вечір Дмитра Бураго.

ТО ХІБА ЦЕ НЕ МОЛИТВИ ЗА УКРАЇНУ? БОЖЕ, ХРАНИ УСІХ НАС. І ВИКОНАВЦІВ, І ГЛЯДАЧІВ. КИЇВСЬКОГО БУДИНКУ АКТОРА. МИ ХОЧЕМО ЖИТИ У ЦИВІЛІЗОВАНІЙ ДЕРЖАВІ. Хто там за європейський вибір? ОЗОВІТЬСЯ. Або йдіть геть. З постів і посад. ПРОДАЖНІ, ЗАБИРАЙТЕСЯ!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!