12.01.2019 04:59
для всіх
79
    
  - | -  
 © Іван Петришин

Молитва до Ісуса у Яслах

релігійний фольклор

Молитви

Молитва до Ісуса у Яслах


(Автор невідомий)


О, небесний ізбавителю Ісусе Христе, 

я падаю ниць перед Твоєю колискою.

Я вірю, що Ти є Богом безмежної величі, 

хоча я бачу Тебе тут безпорадним хлопчиком.

Я покірно обожнюю Тебе за те, що Ти так упокорився заради мойого спасіння і народився у стайні.

Я вдячний Тобі за те, що Ти погодився страждати за мене у Вефлеємі, за Твою вбогість і покору, за Твою наготу, сльози, терпіння від холоду і страждань.


Якби ж то я міг показати Тобі таку ж ніжність, яку до Тебе виказувала Твоя Пречиста Мати, і любити Тебе, як Вона Тебе любила. Якби ж то я міг прославляти Тебе радістю ангелів, стати на коліна перед Тобою з вірою Св. Йосипа, у простоті пастухів. Приєднуючись до тих перших поклонителів перед колискою, я підношу Тобі поклоніння свого серця і прошу, щоб Ти духовно народився у моїй душі. 

Нехай я хоч до певної міри зможу відобразити дари Твойого захоплюючого народження. 

Наповни мене тим духом самовідречення, убозтва, покори, які надихнули Тебе прийняти слабкість нашої природи і народитися серед бідності і страждань. 

Дозволь, щоб від цього дня, я міг би у всьому знаходити Твою всезростаючу славу і міг би насолоджуватися тим миром, що обіцяний людям доброї волі.


з англійської переклав Іван Петришин


/> 



CША, 11.1.2019

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!