23.10.2019 12:44
для всіх
214
    
  3 | 3  
 © Суворий

Майбутнє України в цитаті 1850-х років лорда Пальмерстона

Британський міністр закордонних справ, а також прем`єр-міністр лорд Пальмерстон ще 170 років тому щодо стратегії Росії зауважив:

Політика і принцип дії російського уряду завжди полягали в розширенні кордонів країни, як тільки це дозволяла апатія та боязкість сусідніх країн, з подальшою перервою в діях і дуже часто відступом, коли відчувають надто сильний опір, а потім вичікуючи наступної сприятливої ​​можливості аби таки доконати обрану жертву.

Накачавши еокномічні біцепси нафтодоларами з кінця нульових Росія розпочала новий виток своєї звичайної стратегії розширення кордонів, який по суті ніколи й не припинявся, бо відсутність розширення не означає відсутність явних або прихованих спроб це робити. Якщо окинути оком країни, що безпосередньо межують з Російською федерацією, Україну можна вважати чи не найлегшою здобиччю на початок 2014 року враховуючи неперервні внутрішні чвари, що не затихають ще й досі і заважають консолідації, бідність та мілітарну слабкість, зумовлену економічним занепадом та політичним популізмом.

Традиційний незначний відступ після сильного опору увійшов в фазу тактичної перерви. Але на порозі 2020 року українській владі та народу варто знати, що противник насправді не збирається повертати відібране, а очікує наступної сприятливої можливості, що цілком імовірно може з`явитися з новою хвилею економічної кризи, поглибленням бідності чи надто активних спроб вихопити булаву чисельними гетьманами з рук один одного… Або ж нам пощастить і гвалтівник займеться кимось іншим. До прикладу Білоруссю, бо тактична перерва не передбачає повної бездіяльності.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.10.2019 02:13  Борис Костинський => © 

Активність москалів зараз цілковито залежить від позиції США. Якщо б янкеси того реально захотіли, то Путін і не сіпнувся навіть! Але, коли Путін м`яв Грузію, у США були свої важливі справи на Близькому Сході і такі дрібнички вони тупо виміняли у Путіна на аеродром-підскоку та базу в Ульяновську, аби літати на Афган. Крим теж штатам вельми допоміг - з`явився ворог-агресор і штатівська оборонка тепер знову клепає зброю у три зміни. А це допомагає економіці і американці тому вельми раді. Чи можуть штати здати Україну? Та запросто, але щось мені підказує, що у Кремля нема якогось суперубійного козиря, аби Вашингтон віддав отакий розкішний плацдарм назад його багатовіковому володарю. При Трампі ситуація буде нульова - не туди і не сюди. Але, якщо Трампа завалять, то цілком можливі зміни пріоритетів і Україну знову почнуть накачувати на бойовитість та звитягу. ;-))) Ну, а як Трамп втримається(вірніше, якщо "закуліса" його ВТРИМАЄ), то Україна ще на 4 роки буде в підвішеному стані. Але українці вже 28 років отак от висять і нічого - картопелька та сальце на столі в них не переводяться, а самогоночка градуси не втрачає. Пережили царат, тоді більшовиків, переживуть і "шлях до Європи". ;-)))

 23.10.2019 14:01  Каллистрат => © 

Эт точно! Спасибо за текст!
Я помню, как после войны с Грузией шла волна разговоров о том, что следующей будет Украина. И что, хоть кто-то почесался ? Не-а. Шли и дальше путём собственного разрушения, вспомните хотя бы "наших" министров силовых ведомств. Грустно как-то, однако ....