02.05.2020 18:35
для всіх
108
    
  - | -  
 © Правда (Львів)

Більшовицькі городники

06.04.1930 | № 13

Більшовицькі статисти вирахували, що коли в Німеччині пересічно припадає на одного їдця 115 кг городини, а в Америці 328 кг, то в СРСР тільки 57 кг на рік. В той час, коли парижанин з`їдає денно пересічно 900 грамів городини, москвич їсть її 6 разів меньше. При тім додають, що за петрушкою треба було стояти дві години в черзі.

Так було в Москві в 1929 р., коли в Московській окрузі з 11.800 га городів — 10580 га було в приватних руках, а під картоплею з 64.400 га - 62.600 га в приватних руках. Але з початком березня ц. р. більшовики створили на папері з тих приватних городів „огородові колхози, совхози, артелі, комуни і т.п.".

Городову площу розширили (в плані) до 10.000 га і т. д. Переконалися, що в їх руках опинилося до 60.000 інспектів (парників), оранжерей і т. п..

Та прийшла весна. Плани планами, але виявилося, що нема насіння. Намічену площу зменшили з 19 тис. га на 15 тисяч. Але і для тої зменшеної площі насіння „хватіт" ледве на 18%. Сіялок нема, а про трактори і не згадуй. Велика недостача інвентаря. Нема спеціалістів. З недостачі робочих рук треба буде наймати робітника. А тов. Файнштейн в „Обществі снабженія профсоюзів" у Москві ще сердиться, що йому докучають такими питаннями. (Так пишуть про це московські „Известия" в № 74 ц. р.).

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!