13.08.2014 00:49
для всіх
300
    
  4 | 4  
 © Олег Буць

Нас порятує - тільки любов!

Символ любові - Амур. Голий-босий, та не підійди!

Ця стаття - не бажання щось комусь довести...

І не критика глибоко поважаної мною авторки і завсідниці "проби пера"...

Це - замальовки ("наброски"), спроба самому собі пояснити деякі речі, котрі в загальному начебто розумієш...

А іншій людині, навіть "своїй" - донести не можеш...

Отже, по пунктах...


1. «Із давніх-давен між українцями і росіянами простежується етнічна ворожнеча».

Це не зовсім так. Не між українцями та росіянами. А між представниками будь-яких народів, що мали спільну історію. І слово «ворожнеча» я би поміняв на «неприязнь»... Що має витоки із: "А чого ти ходиш по нашій вулиці?", "А що - в вашому селі дівки скінчились?"


2. «…тисячі патріотів з обох боків виливають одне на одного цілі ріки помиїв»

Я досить багато часу проводжу в соцмережах. Щось не бачив, аби з нашого боку в їх бік лилися помиї. Наші люди все-таки стараються протилежну сторону переконати. З чого роблю висновок: для нас по ту сторону – супротивник. Для них по цю – ворог.


3. «Вважається, що прообразом шовініста був француз Ніколя Шовен, який проявив жорстоке ставлення до арабів у часи французької експансії Єгипту в 1799–1801 роках»


Ніколя Шовен.

Кузьма Крючков.

Які ще є найбільш відомі патріоти Франції і Росії часів програних воєн?

Імена – простонародні, поширені серед селян.

Простий сільський хлопець. Призваний в 18, чесно служив, увінчаний нагородами і, як на генеральський погляд, достойною пенсією. Язикатий. Вернувшись із війни, під нормальну місткість із збуджуючими напоями щиро розказував односельчанам про бої, про солдатське життя, освідчувався їм в любові до неньки-Франції (матушки-Расєї) і в ненависті до товстопузих генералів і всієї світової наволочі (спільноти), котра не дала справжнім героям і патріотам завоювати світ аж по самі Магадани (Берліни).

Простак-солдат, одним-махом-семерих-побивахом, прийшов на театральні підмостки щоб здобути небувалу славу.

І через пару років уже ніхто й не сумнівався в тому, що Шовен (Крючков, Тьоркін, Стрєлков – вибирайте самі) – абсолютно реальна істота.

Слова зі сцени, може, були і смішні, але!!! Їх чекало зголодніле по справжніх героях французьке (чи яке інакше) суспільство…

Шовен з його текстами був смішний, допоки не став світочем нації і властителем дум.

Шукаєте витоки слова «шовінізм»?

Вдумайтесь у значення слова «путтизм»…


А якби Ніколя Шовена і не було, у зневаженій Франції після 15-го року його би придумали…


4. «Тут уже більше йдеться про українську фантазію, яка справедливо обурена «украми», «укропами» і «бандерівцями».


На обурених – воду возять!

Рядки із ненаписаної поки що пісні:


А раби-малороси

тихо впали у роси, 

І хохли відгули, як вітри…

Щоби дати по лапам

всім катюгам-касапам –

Пробудилися грізні укри!


Так що все йде добре! Тримаймося! Прогрес! Ми уже не малороси і хохли! Нас уже назвали украми!


На цьому я призупиню розлив своїх думок про безперечно важливу статтю пані N.

Одне лише добавлю: ненависть – поганий помічник.

Навіть якщо вона має витоки з любові.

Символ любові - Амур. Голий-босий, та не підійди!

А ненависть – збуджує кров, аби шуміла в голові…

А ненависть – прискорює биття серця і вириває з душі слова, про які ми завтра будемо жаліти…

А ненависть – гірше горілки призводить до дрижання рук…

А як при такому дрижанні сумістити мушку з прицілом?

Нас порятує - тільки любов!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 23.08.2014 07:29  © ... => Ольга Моцебекер 

Дякую за розуміння!

 21.08.2014 12:11  Ольга Моцебекер => © 

Добре написали. Так, любов - це те, що нас береже, і врятує лише любов.

 16.08.2014 12:41  © ... => Тетяна Белімова 

Дякую! Дуже дякую, що зрозуміли! 

Я зараз теж не втягуюсь у ті суперечки, після того як зрозумів, що як той із "раші", говорю з "ящиком". В смислі, з тролями. А раніше все хотів когось переконати, було уявлення, що ось я, нарешті, принесу їм світло... Ха! До речі, шок в мене був і від того, як стало до неможливості важко спілкуватися із донецькими колегами. А потім так подумав: то ж все і так ясно було видно. Просто ми не зважали на їх вподобання (крім горілки, ясно). на той шансон постійний, на їх закиди, хай і жартівливі, про западенців і бендер. Шукалися точки дотику. Але при тому вони говорили, що хотіли і якою хотіли російською мовою... А ми були толерантними... Тобто, терпіли... Доказуючи самому собі: "Я сюди приїхав робити чи про політику говорити?"

А потім все в один момент і урвалось. Спочатку при Майдані, коли вони виявили, що ми теж можемо говорити що думаємо. А зараз... Я вже нічого нікому не доказую, хіба що як зачеплять... І то говорю, розуміючи, що нічого нікому не доведу. Так, для себе, лише вголос. 

Ну про яку самоідентифікацію можна говорити з людиною, котра тобі каже: "Я посмотрю, как будут плакать ваши матери и жены, когда Россия наконец-то (!) перестанет это все терпеть (!!) и вмешается (!!!), когда она будет бомбить ваш Тернополь (!!!!)" 

Бог з ним, що людина не бачить зараз сліду Росії. Але якщо вона до того ж щиро не розуміє що Росії бомбити прийдеться не лише Тернопіль... А й Миколаїв, Дніпро, Запоріжжя, Одесу, Житомир (звідки ще люди воюють за Україну?) 

То що тій людині доведеш?

 16.08.2014 11:24  Тетяна Белімова => © 

Абсолютно згодна! Із кожним вашим словом! А висновок - просто супер! 

Дуже рідко втягуюся у суперечки в соцмережах. Чогось маю переконання, що зомбі з РФ все одно не почують нас. І також керуючись принципом: " У кожного своє призначення мети - собакам треба гавкати, а каравану йти". У мене тверде переконання, що караван наш дійде щасливого життя, а собаки хай собі обгавкують його - таке їхнє призначення. 

Але... буває і на мене надходить... Нещодавно був випадок коли до фестивалю "Українські передзвони" намагалися протягти російській вірш-провокацію, аби прочитати його зі сцени Музею Голодомору на День Незалежності України. Не змовчала. Дала бій. Є речі, які ніколи не зможуть залишити байдужими нормального патріота, не зважаючи на те, що він особисто думає про того, хто їх поширює. Ми повинні відкинути особисті непорозуміння, якщо ми справді патріоти, і бути єдиним організмом, коли мова заходить про такі глобальні для українців речі, як територіальна цілісність, правдива подача історії, національні пріорітети і націоанльна самоідентифікація, а головне, мова. Якщо ми будемо сваритися ще й між собою і керуватися особистим ставленням у такий важкий час, коли всі повинні робити одну справу, - гріш нам ціна у базарний день, як нації.

Якось так. Щиро. Може, трохи не по тексту.

 13.08.2014 19:14  Суворий => © 

Толково розжовано...

 13.08.2014 08:19  © ... => Світлана Рачинська 

Усе на світі - від любові!)

 12.08.2014 23:05  Світлана Рачинська => © 

Чудово) Любов, і тільки любов! Дуже пізнавальна і цікава стаття)