07.03.2020 13:09
для всіх
134
    
  3 | 3  
 © Правда (Львів)

Хто править СРСР: півтора мільйони трусять 150-мільйонною державою

02.03.1930 | № 8

Самі більшовики підрахували, що в радянській державі належить до кому­ністичної (більшовицької) партії 1, 551, 000 членів і кандидатів на членів. СРСР має 150 мільйонів населення, значить одна сота частина людей є панами жит­тя і смерті, а правду сказати катами решти населення.

Більшовицька влада має назву „робітничо-селянський уряд“. Та який він селянський, то видно з того, що в пар­тії є дві третіх представників робітни­цтва, а одна третя селянства. Селян у Радянщині є понад 100 мільйонів, а до ко­муністичної партії належить всього навсього 300 тисяч. Це очевидно тому, що селяни не хочуть вступати до більшо­вицької партії, та й сама управа партії не бажає собі, щоб у партії було більше селян, як робітників, бо селянські пред­ставники, коли б були в більшості, все-таки не дали б знущатися іншим верствам над селянством і використовувати його, не згодилися б на те, щоб селянам відбирати землю та заводити комуну.

А тепер там Сталін взявся на до­бре до селян. Як знаємо, вже всім се­лянам відберуть там землю й вони не будуть мати своєї землі, тільки стануть звичайними беззахистними земельними робітниками. Як колись панські посіпа­ки стояли з нагаями над панськими кріпаками й наганяли їх до роботи, так те­пер будуть наганяти до праці більшо­вицькі наганячі. От такий рай готують комуністи селянству.

Бачать тепер селяни на Радянщині, що зле зробили, що повірили більшо­вицьким обіцянкам і піддалися їм. На честь наших українських тамошніх се­лян треба сказати, що вони довго бо­ронились проти більшовицької влади та не підпомогли їх селяни інших народів колишньої Росії, та й не вміло україн­ське селянство виступити одностайно проти найбільшого свого ворога — біль­шовиків. Виступали окромими невелич­кими відділами, а більшовики ці відділи поволи винищили. Якби так були одно­стайно стали та ще під добрим, розум­ним проводом, були б не пустили біль­шовиків в Україну.

Тепер важко вже боротися. Знеси­лені, ограблені селяни тепер безрадні, безпомічні. Хто може втікає з Радянщини, та не всім це можливо. І стануть селяни на Радянщині з вільних людей знов кріпаками, невільниками-рабами. Хіба, що масово виступлять проти біль­шовиків і скинуть з себе важке ярмо, що вони наложили на селян. Та до цьо­го треба одностайности й розумного проводу, як у всьому та всюди.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 08.03.2020 08:52  Самотній Кіт => © 

становище селянина й наразі майже не змінилося... та купка фермерыв, що хоть якось бореться за виживання на своїх клаптиках - не показник... вже скоро й від неї нічого не залишиться... як обробляти землю, як всі важелі в руках фабрикантів... от тільки що ми будем робити, коли нікому буде пшеницю сіяти, й весь селянський загал розтвориться в місті з айфонами в руках... вже зараз з паїв, що їх так щедро наділили на початку двотисячних, 70% - це пустирі, порослі бур`янами... скоро, що таке плуг, наші діти будуть знати лише з "гуглу"

 07.03.2020 13:20  Каранда Галина => © 

Та з тих півтора мільйонів "трусять державою" два десятки людей. Інші й самі трусяться... та й ті два десятки - теж трусяться. Країна, де всі всіх бояться.