01.04.2020 14:10
для всіх
131
    
  2 | 2  
 © Правда (Львів)

Червоний "рай" у Великій Україні: 1200 розстрілів щомісяця

16.03.1930 | № 10

Щомісяця розстрілюють 1200 людей. 30.000 людей із України вислано на Соловецькі острови.

І знов страшні вісті! Останні вісті з радянської України кидають світло на страшне положення українського населення. Не тільки сама „українська" влада знущається там над нашим на­родом, а й різні більші й менші кому­ністичні „диктатори".

Скаже може хто, що це все виду­мують ворожі більшовикам часописи. Та ба! Про масові арешти україн­ців, як інтелігентів, так і селян, та й ро­бітників пишуть самі більшовицькі часописи. Щодня у харківському „Ко­муністі", або в київській „Пролетарській Правді" містять численні донесення про криваву діяльність Д. П. У. (чрезвичайки), про страшний терор, що скаженіє на Україні.

Та й заграничні небільшовицькі ча­сописи не висисають вістей про Радянщину з пальця, тільки або беруть із радянських часописів, або від очевидців, що їм вдалося втекти з червоного „раю".

Ось „Тризуб", орган української еміграції в Парижі, подає статтю одного з дванадцяти, що їм вдалося втекти з Соловецьких островів. Автор цієї статті перебув у радянських тюрмах шість років, тобто від 1923 року, аж до втечі з Соловецька в грудні минулого року.

Перебував він у різних тюрмах в Україні й пізнав добре, що діється в радянських тюрмах.

В Україні є загалом 70 тюрем. Ці тюрми всі переповнені. Так напр. в одесь­кій тюрмі, яку побудовано за царських часів на 900 в`язнів, сидять тепер тисячі людей. В тюрмі в Вин­ниці сидить уже від довшого часу пів­тори тисячі людей, хоч в`язницю побу­довано на 350 в`язнів. В Брацлаві на Поділлі в тюрмі, призначеній на 82 в`яз­ні, сидить до 900 в`язнів.

Така страшна тіснота відбивається очевидно страшно на здоров`ї в`язнів, ширяться пошесті й значна частина в`язнів помирає. В винницькій тюрмі вми­рає щодня від 5 до 8 людей. Також лихе харчування спричиняє до того, що в`язні вмирають. В радянських тюрмах дають на одного в`язня денно 20 дека­грамів хліба й гарячу воду, а на обід горнятко рідкої юшки. Своякам не вільно приносити харчів для в`язнів.

В 1929 р. Д. П. У. видало розпорядження, щоб у тюрмах в Україні, приготовити більшу кількість місць, бо наслідком опору населення проти розпоряджень влади мають значно більше арештувати. Місцеві відділи Д. П. У. та управи тюрем виповнили це розпорядження справді по більшовицьки. До кожної тюрми висилали комісію Д.П.У., що розглядала справи поодиноких в`язнів і частина в`язнів на місці засуджувала на смерть, а частину висилали на Соловецькі острови. Зазвичай щомісячно в кожній із 70 тюрем засуджували на смерть 12—20 в`язнів, тепер щомісячно роз­стрілюють до 1200 людей. В одеській тюрмі в місяцях травні, червні, липні й серпні минулого року розстріляли 87 людей, у Миколаєві в січні, лютому й березні 41 людину. Одночасно вислали на (Поло­вецькі острови в р. 1928-29 до тисячі в`язнів.

Хто ж ці нещасні в`язні. Найбільше селян, бо на 100 в`язнів припадає 70 се­лян. Арештують їх за „опір радянській владі" (себто за оборону своєї хати й поля) та за невиконання розпоряджень радянської влади, а також за замахи й напади на різних більшовицьких ко­місарів. На сто в`язнів десять це укра­їнські інтелігенти. (Це також багато тому, що української інтелігенції там уже не багато — бо дуже багато біль­шовики вже вистріляли за увесь час своєї дикої влади). Із інтелігентів най­більше народних учителів.

Ось так скаженіє червоний терор на Україні! Серед населення кипить ненависть до червоних катів і до мо­сковської комуни, бо майже кожна ро­дина має когось із близьких у тюрмі. Та зірватися до протесту нема тепер у на­роду ні сили ні змоги. Червоні катюги при помочі кривавої Д.П.У. стали сильно важким чоботом на грудях українського народу.

А наші комуністи, сельроби й упіпісти вихвалюють цей червоний "рай".

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.04.2020 08:20  Каллистрат => Каранда Галина 

Вы будете смеяться, но тов. Сталин участия в Октябрьском перевороте не принимал. Его даже не известили о готовящейся заварушке ко дню рождения Лейбы Троцкого, не посчитали нужным.

А всё из-за козней Бронштейна и Свердлова. «Демон революции» его вообще в ноль записывал, а Яшка, скорее всего, вспомнил, как в ссылке Коба ему в суп плевал.)))

Так зачем было портить праздник!

И Гитлер пришёл к власти законным путём, благодаря союзу с коммунистами. После запрета партий изрядная часть коммунистов перешла в партию к нацистам, укрепив их своей сплочённостью и дисциплиной, а то те были несколько расхлябанные.)))

 01.04.2020 14:51  Каллистрат => Каранда Галина 

"...Що такого демонічного було в тому сталіні"

Да ничего. Просто кто был никем, те стали всем!

 01.04.2020 14:29  Каранда Галина => © 

От сидимо зараз на самоізоляції. Боїмося.
Їсти - пити ще є що.
В хаті тепло.
вода, газ, каналізація - все є.телефон, інтернет - поки працюють.
Але на душі - хреново через неспокій і невизначеність. Катастрофи ще немає, але ми боємося, що вона прийде.
А тоді - на рівному місці, без природних катаклізмів, організовано такий людомор. Це ж руками людей організовано! Що такого демонічного було в тому сталіні, що ніхто з вертикалі влади не зміг сказати : "Я цього робити не буду"? Його найближче оточення роками трепетало перед ним, замість того, щоб один раз звернути йому шию... так само гітлер, путін... чому вони такі сильні? це теж якийсь вірус???