28.05.2014 15:04
для всіх
298
    
  3 | 3  
 © Ем Скитаній

Тривожні будні

репліка

можливо десь там, за межами міста, щось і відбувається страшне, але у самому моєму місті великих ексцесів - окрім проросійської істерії - не було і поки що немає. хіба що окремі випадки...

наприклад - стояло авто, в якому за кермом сидів чоловік, певно, на когось чекав - раптом налетіла зграя озброєних, задурених наркотою представників так званої "новоросії" - до речі, люди одразу нарекли цю шизофренію " лугандоном" -  і з галасом, з матюками, махаючи автоматами, виштовхнули чолов"ягу з авта, сіли в нього і уїхали... - міліція на виклики не відповіла... це я бачив на власні очі...

або... - по вулиці йшло кілька студентів - перед ними гальмонув джип, з якого виліз "красунчик" і прогундосив до них, дивлячись плаваючим поглядом - Слава Украінє! - хлопці перезирнулися між собою і нічого не відповіли, тому що помітили в машині кілька "горил" зі зброєю - після короткої паузи нарик пірнув у джип... - і на цей раз обійшлося без крові...

ще у бандюків були наміри захопити завод - що їм стало  на заваді, не знаю - вдиралися також у міськраду, яка вже давно знаходиться під "захистом" триколора і здичавілої двоголової курки - їм навіть вдалося зірвати у місті вибори президента України... - веселі пацанчики...

взагалі-то, вести себе отак зухвало серед біла дня для цієї братви досить таки дивно - злодюжки полюбляють темряву, вона їм "мать родна", вони бажають бути непомітними, бути як усі, "простими"(?) людьми - ..."мужиками, пацанами, братанами"... - а тут такий розгул і "лафа"!.. - скорше за все, отой "могутній пахан" дав їм добро і сипонув бабла на створення ними хаосу в нашій державі - але сам, паразит, тримається на віддстані і дивується, мовляв...а що я зробив такого, що на мене усі наїжджають?..і лише розуміння, що такий донбас йому і "нА х.." не потрібен, таки переважає над спокусою "одтяпать" шматок території і, тим більше! що на цю територію він оселив і прописав тероризм, який так дошкуляє!  йому на його землях...

спостерігаючи усі ці пертурбації, криваві зіткнення і бойові дії, не віриться, що це відбувається перед твоїми очима у третьому тисячолітті - у часі нанотехнологій, високої духовності і гуманного, шанобливого ставлення до людини, до різмаїття культур і звичаїв народів світу...і, що цікаво, цей "паханок" любить вживати слова "духовність", "гуманізм", "демократія" - бо знає, що світ відноситься до цих слів серьозно, відповідально, але для нього це - "пустозвонство"... - він, який вбиває з-за спин жінок і дітей (це що? іще одна із рис хоробрості росіян? чи ноу хау, тероризм по роські?..), давно вже він начхав на світоустрій, на міжнародне право, на Божі заповіді - не вбий, не вкради...



27-28/05-14р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.05.2014 23:49  Ігор Рубцов => © 

От якраз безкарність і спонукає їх робити серед дня все, що тільки спаде на думку. У темряві - це "нафталін". А з автоматом, у центрі міста: зирк-зирк направо і наліво. Страшно? Отож! Найдивніше, незбагнене - а багато наших земляків підтримують відвертих бандюків. Чому? Я ніяк не збагну. Звичайні люди, не злочинці, не найманці, вони чекають від п`яної нахальної харі своєї справедливості. Якоїсь такої, щоб проти Києва, проти українського. У цьому проблеми? Виходить, так. І ще ніхто не відчув на собі ні засилля української мови над дамбаскім сленгом, і ніхто не бачив жодного "бендеровца". Тільки чули по расєйському тєліку і від запроданців - регіоналів і комуняк. От і готова п`ята колона: тупа, агресивна, нещадна. Дожилися! Я - донеччанин, готовий половину міста бачити у руїнах, тільки б на гіллі висіли тельбухи громадян сусідньої держави і інших невизнаних територій. У мене уривається терпець бачити терор на вулицях ненависного мені, але мого міста. Де вони, наші танки? Я чекав сьогодні не тільки польоту штурмовика над моєю головою. Я чекав штурму. Мені байдуже, що у тому може припинитися і моє життя. Якщо мене вб`є бомба української армії, я не проти, якщо тільки поруч буде десяток озброєних чеченів. Хай моє м`ясо змішається з м`ясом загарбників. Тут знову має настати мир і злагода, як було колись.

 28.05.2014 23:44  Деркач Олександр => © 

Віри і надії Вам...

 28.05.2014 17:59  Якобчук Павло => © 

Пане Ем, доброго Вам дня. Як не зухвало це може звучати. Прочитавши цю оповідь, я занурився в таку глибоку мудрість. Важливо мати "Царя в голові",та Бога в серці. Тримайтесь.

 28.05.2014 17:00  Ірина Затинейко-Михалевич... => © 

Бережіть себе! Молимось за мир і спокій! Мудрості і терпіння! Вражає Ваша оповідь ...

 28.05.2014 16:48  Тетяна Чорновіл => © 

Дякую Вам! Дуже цікаво було читати! Адже ми тут у центральній Україні з болем сприймаємо кожну звістку і новину "звідти" ... від вас (((
Справді, не віриться, що таке сталося з нами.... І які можуть бути зараз дії, щоб швидше припинити цю вакханалію????? Хтозна...