05.09.2014 12:18
для всіх
486
    
  3 | 4  
 © Микола Васильович Снаговський

ХТО ТАМ ТАК «РАССЄЛІСІ»?..

Автостанція.

На посадкових платформах нема куди ноги ступити. На одній з них особливо багатолюдно.

Якась жіночка:

– Ой, людонькі, смаатрітє-ка шта дєлаітса – ваадітєль уже пустіл в автобус нєкатарих! Сідять! Ішь ти, усєліся! А ми, вятєрани труда, стаять будємь? Ішь ти!..

Говорунка глянула праворуч:

– Ішь ти!..

Зиркнула ліворуч, шукаючи підтримки:

– Ішь ти!

Підтримку деяких знайшла. Заквоктали. Загомоніли. Ветеранки праці з базарними поклажами розпалилися не на жарт.

– Ну я яму скажу! Што ет за ваадітель такой?! Новенькій, што ль?

– А я ім скажу, сідячім, прямо в іх морди: «Чаво-сь не уважаіті старших?!. Чаво!..

Аж ось двері салоні відкрилися.

Важко було збагнути, як величезний гурт пасажирів перемістився до салону за якусь хвилину. Здавалося, до нього влізло вдвічі більше.

– Ішь ти, сядять! Маладиі, а мєстамі не поступаютьсі. Ішь ти!

– Да ані, сасєдушка, нямиіі, нєзрячіі, глухія...

– Ішь ти!..

– Ваадітєль, а чой ти нарушил правіла пасадкі пасажіров? Чой? А?

– Маалчит. Ішь ти!

– Паатаму, шта нарушил.

– Ішь ти!

– А ми, вятярани труда, навєрнає для таво горбіліся, штоб маладиі прєд тваімі зєнькамі сядєлі.

– Ішь ти!

–А ти смаатрі, сасєдушка, замаскіраваліся: на калєні пааклалі всякоє тряпьйо, чтоби будта била причина что-то дєржать і поетаму сядєть.

– Іш ти! А ми – стаім, вятярани труда. А ми – стаім! Во как!..

Аж ось автобус прибув на кіцеву зупинку. Пасажири почали виходити.

– А ані яшчьо сядять! Нє насидєлісі!

– Ішь ти!

Тільки після того, коли усі повиходили з салону, колиші захисники України війни 2014 року поправили свої щойно виготовлені протези на ногах і з допомогою своїх коханих рушили до виходу.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.10.2014 18:04  © ... => Оля Стасюк 

Дякую, Олю, за відгук!
То -- картинка з життя. Хоч як прикро. а бувають ще такі "вятярани" труда.

 05.10.2014 17:41  Оля Стасюк => © 

Дуже хороший твір. Заставляє задуматись.

 07.09.2014 21:37  Каранда Галина => © 

+