19.03.2018 07:58
для всіх
71
    
  - | -  
 © Василенко Андрій Антонович

"На граніживого і мертвого"

глава 25, Том1

БУДІВНИЦТВО І ВСЕСВІТ

Сергій Никифорович скликав позачергову оперативку. Прийшли начальники цехів, керівники підрозділів та провідні спеціалісти: головний бухгалтер; начальник відділа кадрів; начальник відділа труда і заробітної платні; начальник планово-економічного відділа; начальник відділа постачання; завідуюча хазяйством; головний науковець завода; головний конструктор; головний механік; головний технолог; головний електрозварник; начальник заводської ремонтно-будівельної дільниці: начальник відділа міжпланетного Інтернета; завідуюча наукової лабораторії; завідуюча друкарнею, редактор газети «Фрезер» і секретар директора.

– Ви, Надія Петрівна, спочатку пишіть, а потім підготуєте наказ про те, що я скажу, а ви, панове, слухайте, – попросив Сергій Никифорович.

Всі слухали, а він підготував вказівки кожному конкретно, щоб будь яка робота проводилась оперативно і злагоджено, щоб зійшли нанівець всілякі негаразди та затримки у такій важливій справі як будівництво і почав диктувати секретарю:

– Головному бухгалтеру – Олені Василівні в строк до першого липня цього року оформити в банку кредит на будівництво будинка. Начальнику відділа кадрів – Поліні Петрівні в строк до першого липня цього року знайти кандидатуру на посаду начальника будівельного управління, виконроба та майстра; начальнику відділа труда і заробітної платні – Тетяні Олександрівні в строк до першого липня цього року розробити штатний розклад і встановити оклад по максимуму згідно типового штатного розклада для будівельних професій; начальнику відділа постачання – Носову Павлу Юрійовичу із першого липня почати завозити на заводський склад матеріали згідно переліку і розходу матеріалів по проекту цього будинка, а завідуючій заводського хазяйства – Людмилі Яківні до першого липня цього року підібрати із пустих приміщень три кімнати для будівельного управління; начальнику ремонтно-будівельної дільниці – Віктору Івановичу до першого липня цього року зробити ремонт трьох кімнат для будівельного управління, а з двадцятого липня цього року почати рити котлован під будівництво будинка та розробити опалубку під фундамент згідно креслень по цьому будинку; головному конструктору завода – Миколі Івановичу Романець до першого липня цього року зробити ескізи, а потім креслення на деталі необхідні для автосамоскидів та екскаватора; начальнику механічного цеха – Іллі Володимировичу: до десятого липня цього року виготовити по кресленням запасні частини для автосамоскидів та екскаватора; начальнику транспортного цеха – Віталію Анатолійовичу до двадцятого липня цього року відремонтувати три автосамоскида і екскаватор, які я хотів перед новим роком списати, щоб зняти з баланса завода; начальнику відділа міжпланетного Інтернета – Петру Шуліці до першого липня цього року запросити на планеті «SS-433» креслення на комп’ютерне устаткування по скануванню мозка; Головному конструктору до 5 липня розробити робочі креслення;головному науковцю завода – Миколі Антоновичу до першого липня цього року розробити специфікацію до цього креслення і надати для виробництва, а до десятого липня цього року надати в державний Інтернет інформацію про рух нашої планети по орбіті навколо Сонця та прогноз погоди; начальнику механічного цеха – Іллі Володимировичу:до двадцять третього липня виготовити деталі і з них зібрати комп’ютерне устаткування; начальнику наукового цеха – Олександру Андрійовичу з першого липня цього року приступити до розробки і написання математичної моделі по скануванню інформації в чарунках мозка; завідуючій наукової лабораторії – Сніжані Вікторівні з першого липня цього року розпочати розроблення і написання комп’ютерної програми по скануванню інформації в чарунках мозка; завідуючій друкарні – Маргариті Віталіївні з першого липня писати нариси, які будуть відображати наше будівництво і надавати їх до друку на всі засоби преси.

Червень був і не дуже й спекотливим. Зрідка хмурилося свинцеве небо, однак не дощило. Перший наказ по заводу про початок спорудження будинка виконано. Укомплектували фаховими кадрами будівельне управління. Почалися роботи по спорудженню житла – закінчували рити котлован. Були завезені фундаментні палі та блоки.

У такому, досить високому темпі, паралельно основній заводській роботі по виготовленню токарних та фрезерних верстатів, протягом одного року виконувалися будівельні роботи і будинок був введений а експлуатацію. Всім колективом справили новосілля. Виконувалися аграрні та наукові роботи. На полі, була поставлена бетонна віха з назвою завода. Щодня звертаються люди у заводський міжпланетний Інтернет. Його продукція – інформація теж стала прибутковою.

В такому темпі виконувалися подальші роботи. Механічний цех виготував розроблене науковим цехом нове електронно-комп’ютерне устаткування, яке дозволяє спілкуватися з будь-якою цивілізованою планетою. Науковий цех був рентабельним. Він став справжнім кінотеатром, де можна подивитися по міжпланетному Інтернеті чи то кіно, чи то виставу інопланетного мистецтва. Виготовлене спеціалізоване комп’ютерне устаткування по спостереженню за рухом Землі навколо Сонця та виявленню змін орбіти Землі. Воно кожен день фіксує на табло ці зміни. І в зв’язку з цими змінами показує відповідну температуру при кожній зміні орбіти. Показує і прогнозує погоду. Обіцяє, що грудень буде теплий з короткочасними дощами. А січень буде холодним. Температура в останні дні січня буде перевищувати двадцять градусів мороза. В другій половині лютого буде тепло.

У Миколи Антоновича і Надії Петрівни два роки тому народилася двійня. Двоє дівчаток: Наташа та Іринка. У Олександра Андрійовича та Сніжани Вікторівни народився хлопчик Олег. Йому вже три рочки. У Петра Микитовича та Маргарити Віталіївни народилася дівчинка Оксана. Їй незабаром виповниться рівно рік.

Одружився нарешті і директор завода – Сергій Никифорович Чабаненко. Йому до нестями запала в душу фрезерувальниця Василина Григорівна Григоренко. Рік тому всім будинком справляли весілля. У них нещодавно народилася дівчинка Сніжана.

Так непомітно пройшли юначі літа в трудових буднях завода.

Микола, Олександр та Сніжана, прийшовши в лабораторію, зайнялися звичною роботою. Микола став думати над розміщенням в Інтернеті Землі інформації про погоду на Землі за сутки. Олександр писав математичну модель по скануванню інформації в чарунках мозку для вже виготовленого нового електронно-комп’ютерного устаткування. А Сніжана почала складати комп’ютерну програму по його математичній моделі.

Працюючи, Олександр чомусь згадав, як у день установлення першого комп’ютерного устаткування він сказав Сніжані: «Процес пізнання людиною Всесвіта зупинити неможливо, як несила їй зупинити час, або оберти Землі навколо Сонця». Як тоді, так і нині, відкриваючи віконні штори, Олександр замислений ішов на робоче місце. Його робоче місце – це розроблене ним же комп’ютерне устаткування – технічна система, яка так органічно з’єднує ефір космоса з ним – з біологічною системою. А між технічною і біологічною системами таємно протікає через аморфний кремній невидима грань живого і неживого і з’єднує їх. Олександр, вчений зі світовим і міжпланетним іменем, відчувши істину, радів тому, що творчий шлях, по якому він у думках так впевнено ішов до істини, наяву привів до замріяної мети. Його відчуття істини виросло у свідомості і стало вражати своєю чіткістю, пов’язаною складовими процеса пізнання Всесвіта, завдяки таємниці долини Козоро. І він знову бачить в своїй уяві, як промені ранкового сонця на Марсі, наче вогненні стріли, пронизують вологе повітря долини Козоро і, вдаряючись об траву, вкриту росою, наче бризки шампанського, розлітаються в різні боки, уносячи за собою невидиме зображення ним розкритої таємниці долини Козоро.

25.08 – 26.08.2013р.



м.Дніпропетровськ, 25.08. – 26.08.2013 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!