15.02.2012 20:57
-
343
    
  3 | 3  
 © Оля Стасюк

Раїна

Раїна

з рубрики / циклу «Політичне»

Країна поряд. Тільки не всі її знають...

Не за синіми морями, не за далекими горами, а там, де два моря зливаються і три річки до них впадають, була собі чарівна країна Раїна. Людом славилася роботящим і добрим, полями золотими, лісами дрімучими, водами чистими та землею родючою. Тому хотіли загарбати Раїну багато інших земель – приходили кялопи, таборувалися логном-оратати, припливали на човнах великих іцйітназіви, чеберяли нуги з прадавніх степів...  

Та лише могутнім і численним няісорам вдалося на довгі роки полонити чарівну Раїну та інші квітучі землі. Знищили вони храми чарівні, все червоними стягами повкривали, мов для биків кориди.... Але і їм не вдалося полонити навіки Раїну. Покинули вони землі ці, та лишили в серцях людей почуття непевності, мову свою, що жорстоко нищила чарівну раїнську. І так вийшло, що в вільній країні рідна мова стала другорядною. 

А, тим часом, задумали деякі люди злі знищити рідну Раїну. Підкупили людей, стали головувати. І почали степи стиратися, ліси нещадно рубатися і будинки багаті на багато гектарів для цих людей будуватися. І жити бідно стали раїнці прості – села спустошувалися, бо їхали люди в міста, щоб хоч якось вижити; пенсіонери не могли звести кінці з кінцями, бо крали лихі люди ці все. І дітей менше стало, почала вимирати квітуча Раїна. Люди, що хотіли якось вижити, свою діяльність чесно створювати, ледь не гинули. Створили проти них інстанції брехливі, що гроші здирали, ділилися з лихими і собі забирали. Важко було людям – тільки вони хотіли щось проти сказати, як спеціальні посланці поганих людей в касках стісняли їх з вулиць і кидали у в’язниці замість тих друзів лихих людей, що мали б там бути. 

Люди боялися, тому поставали малими групками. А лихі люди зх. своїми друзями-бандитами стали вести себе вкрай погано – грабували, нищили все, а самі огородилися парканами і служниками, в машинах шикарних їздили і будинки чудові будували. 

І от одного разу всі люди разом піднялися. Просто до цього само дійшло. Ніякі служники не завадили. І ось підступили вони до будинків, де були ті лихі люди. Багаті були ці палати – мармур, позолота...  

І в найдальнішому і найвищому кабінеті знайшли вони великі капсули у костюмах, зроблені під людей. Відстрілювалися ці ляльки, але однаково здалися. Розкрили люди капсули, а там – сидять страшненькі карлики, маленькі і жалюгідні... 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 16.02.2012 12:00  © ... => Тетяна Чорновіл 

Матиму час, перегляну дякую))) Писала за новинами))

 16.02.2012 11:56  Тетяна Чорновіл => © 

Ти не дивилася фільм "Кін-дза-дза"??????????????????? Олю! Подивись обов"язково!!! Знайди в НЕТі. Я думала, що ти по фільму казку написала! Там саме і бродили пацаки, що в зворотньому напрямку - кацап! :))))))))))) І в кінці влада виявилася не могутнім монстром, а карликом!!! Переглянь! Отримаєш задоволення! :)))

 16.02.2012 11:43  © ... => Тетяна Чорновіл 

А що таке Кін-дза-дзу?

 16.02.2012 11:33  Тетяна Чорновіл => © 

{#}Ніхто й не сумнівався!!! :))) Кін-дза-дзу дивилися, тому в зворотньому напрямку читати вміємо!!! :)))))

 16.02.2012 11:31  © ... => Деркач Олександр 

Спасибі. Справді реальна.

 16.02.2012 11:31  © ... => Тетяна Белімова 

Дякую)

 16.02.2012 11:31  © ... => Тетяна Чорновіл 

Спасибі)) Няісори - сусіди...

 16.02.2012 11:30  © ... => Каранда Галина 

У нас Верховна рада всередині вистелена мармуром з позолотою...

 16.02.2012 11:30  © ... => Сашко Новік 

Саш, якщо чесно, це - про Україну....

 15.02.2012 22:28  Деркач Олександр => © 

реальна казка

 15.02.2012 22:00  Тетяна Белімова 

страшненькі карлики, маленькі і жалюгідні... Отож бо й воно.

 15.02.2012 21:24  Тетяна Чорновіл 

Ох ті няісори!!!! Через них ми й матюки гнути почали!!!!!!!!!!! А щодо ляльок... Не знаю, не перевіряла! Та й хто допустить! У няісорів точно! І без капсул! :)))) Фантастка ти, Олю!!! Клас!

 15.02.2012 21:10  Каранда Галина => © 

да... спочатку прочитала РУЇНА... а оце : І ось підступили вони до будинків, де були ті лихі люди. Багаті були ці палати – мармур, позолота...

вже, кажись, не раз було в історії... і краще не стало...

я не знаю, що робити...

 15.02.2012 21:04  Сашко Новік 

це типу про Лівію)))