14.06.2014 11:59
для всіх
135
    
  - | -  
 © Василенко Андрій Антонович

На грані живого і мертвого

Глава 3, Том1

ЕКЗАМЕНИ

СПІЛКУВАННЯ З ГУМАНОЇДАМИ КОСМОСУ

У підготовці до здачі екзаменів непомітно промчалося київське літо. Перед екзаменом всі четверо зібралися біля вхідних дверей Медичного інститута Української асоціації народної медицини.

Здавалося, як були на річці, минула вічність. Дівчата обговорювали свої капелюшки, а хлопці милувалися дівочою красою. Сніжана була в білому костюмі, в голубій блузці, на голові – невеликий чорний капелюшок. Олександр помітив її відполіровані білі нігті. На Маргариті – темно-синя сукня з червоними ґудзиками і жовтим комірцем. Петро поцінував і нові окуляри. У них та в білому капелюшку вона була ще красивішою. Андріана була в бірюзовім костюмі. Андріана підійшла до Миколи, Сніжана підійшла до Олександра, а Маргарита до Петра. Підіймаючись на носочках, як балерини, стали заглядати в їхні очі, розпитуючи, як хлопці готувалися до екзаменів.

– Час заходити в аудиторію, – зауважив Микола.

Аудиторія була на першому поверсі, і двері її були вже відчинені. Молоді люди увійшли, сіли за столи. Радіючи цій зустрічі, розпитували один одного, адже поцікавитися було чим.

Та їхню розмову перервав дзвінок. Зайшов викладач української мови і коли в залі настала тиша він об’явив тему написання твору.

– Будемо писати твір на вільну науково-фантастичну тему: «Ми родилися для того, щоб із казки зробити явність», – сказав він.

Сніжана описувала тему: «Чи є інопланетна любов?» і закінчила так:

«Дав нам відповідь Шлях Молочний щомиті:

У далеч ведуть до кохання любові алеї…

На те лиш існує любов у цім світі, 

Щоб явність зробити із казки по неї».


Маргариті захотілося розкрити цікаву, на її думку, тему: «Марсіанська любов» і закінчила про неї так:

«Що уста марсіянки і перса, як слід…

Поцілує – навколо розтане весь лід!

Що в коханні вони, як той порох горять –

З почуття у бутті чародійство творять!

Що любов їх лишила у космосі плід –

В нім проклала вона, як у казці, свій слід!».


Андріана писала про політ у космос.

Олександр дав назву своїй темі – «Міжпланетний зв`язок». У цьому творі він розповів про комп’ютерне устаткування для міжпланетного зв’язку.

Петро подумав і став розкривати таку тему: «Міжпланетний Інтернет». Він, уявляючи безмежне поле інформації, яка йому як журналісту і майбутньому медику конче потрібна, описав міжпланетне спілкування.. У Миколи була тема – «Міжпланетна любов». Він досить вдало написав про почуття, що виникли завдяки чіткій співпраці резервної частини мозку – біологічної системи та технічної системи – комп’ютерного устаткування. Першими свої твори здали викладачеві Сніжана та Маргарита і чекали хлопців надворі. Невдовзі вийшли всі троє парубків.

– Місце зустрічі не міняється! – усміхаючись, запропонувала Сніжана.

І вони тепло, привітавши одне одного, потиснули руки і роз’їхалися по домівках.

Через два дні на місце зустрічі першим прийшов Микола з Андріаною. Потім прийшли Олександр та Сніжана, а після них – Петро та Маргарита. Говорили про свої твори та про оцінки, які вони узнали в державному Інтернеті.

На екзамені з хімії та з біології кожен мав написати письмову роботу на задану тему.

Центр з тестування абітурієнтів після обробки письмових робіт дав повідомлення через Інтернет про їхні найвищі оцінки. Через два тижні друзі побачили себе в списках зарахованих на навчання.

– Цю подію нам треба відзначити вилазкою в ліс, за опеньками, – запропонував Олександр. – Хто за? – Бачу всі підняли руку. Колективне рішення прийнято!. День і місце зустрічі узгодимо.

Вони згадали свою клятву на пляжі. Микола з Андріаною, Маргарита з Петром, а Сніжана з Олександром обнялися і стали цілуватися. На все життя в пам’яті залишилося складання екзаменів та вступ до Медичного інститута Української асоціації народної медицини.

01.04. – 03.04.2013.



м.Дніпропетровськ, 07.08-08.08.2013

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!