24.09.2016 23:18
для всіх
168
    
  3 | 3  
 © Роман-Мтт

Запилювачі

Запилювачі

агрофантастика

"Активуються з загального пульта. Можна вибрати кількість вуликів. Можна розподілити існуючі вулики на кілька менших, переформатувати, об’єднати. Тобто будь які комбінації можете робити: ви з цим розберетеся, як тільки декілька разів самостійно виконаєте декілька операцій – там все просто.


Тепер найцікавіше - це прив`язка до місцевості. Якщо супутник є поруч, то можна прив`язати за існуючими координатами. Це коли місцевість «гуляє». Наприклад, як на Марілі-6, де поля щоранку виявляються в різних місцях, зі зміщення навіть на 100-120 метрів від попередніх координат. Для цього вмикаєте функцію самокорекції: кластерний керуючий з’єднується з супутником і разом вони спів ставляють фото місцевості.


А кластерний керуючий, дивіться, максимум охоплює сто бджіл. Він веде свій кластер: ви його контролюєте, а він - кластер. Між собою керуючі адмініструються головною станцією – це аналогія матки рою. Зроблено, щоб легше було керувати вуликом.


Керуючий оснащений камерою, системою аналізу та іншими інструментами. Можна задіяти їх автоматично – ось тут треба галочку поставити, а можна – в ручному режимі з підтвердженням. Ви спочатку використовуйте ручний режим. Система самонавчальна: коли повністю відкалібруєте її під планету, тоді вже можете виставити «автомат». Тому в налаштуваннях ставимо галочку «калібрування», ясно?


Режим збору меду ставити не рекомендую: система геть сира, ще потребує доробки. Якщо чесно, то цей режим ще в процесі проектування як був тестовий, так і залишився недоведеним до пуття. У вас в замовлені буде два рої з функцією збору. Можете пограти ними, але сильно не рекомендую – конструкція слабка, і при перевантаженні може вітром зносити. З огляду на неоптимальну зарядку, інші зовнішні чинники, попереджаю – є можливість втратити рій. Розряджений рій ви знайдете, але збирати вісім тисяч мікророботів, так щоб ще й не пошкодити їх – це складно, повірте. Буде цікаво – зверніться до колег на Глівден-4 – на цих словах інструктор загадково посміхнувся, – їм є що розповісти.


Далі: режим оборони! - різко перейшов він на нову функцію, - Цей режим спочатку варто виставити на автомат. На ньому використовуються всі ступені захисту, якщо ви відразу приступаєте до роботи. У міру вивчення планети, деякі функції можна відключити. Десь ефективніше працює хімзахист, десь випромінювання, десь ураження струмом, а інколи і звичайна механіка показує себе на висоті. Але механічна система передбачена тільки на кластерних керуючих.


Проти птахоподібних – краще хімія. Отрутохімікати синтезується в вуликах з пилку після чистки, після повернення з поля. Все що треба за вашою програмою. Отруту виробляє хімсінтезатор – одна з найдорожчих частин вулика – бережіть цю техніку.


Випромінювання і електрика – беруться і виробляються за рахунок батареї. Ви можете керувати даними параметрами, як вам потрібно. Якщо хімія не потрібна чи те саме ураження струмом – вимкніть цю функцію – менше витратите енергії на виробництво отрут. Якщо треба більше витрачати на випромінювання, то можна залишити менший резерв на розряди. Пам`ятайте, що на захист зарезервовано 50% батареї кожного робота. Коли повністю зрозумієте обстановку, то можна буде всі частини перепрограмувати, і більше витрачати заряду батареї на запилення або на збір.



Тепер останнє по обороні: режим екстреної оборони. Функція виконується тільки в ручному режимі. Ви можете використовувати бджіл для атаки на ворогів. Використовується один раз. Як разовий метод – дуже ефективна. На Грімалько-22 є досвід використання проти піратів. Результат – четверо нападників, з двох десятків бандитів, були вбиті, двох знерухомили – больовий шок…



Гарантія-гарантія, – швиденько і неголосно промовив інструктор, – Та-а-ак, де вона у нас? А, ось вона! – інструктор радісно витягнув з папки на екрані електронний документ і натиснув на нього, – Гарантія передбачає повну заміну і ремонт обладнання протягом одного «пілотного» сезону, і на десять відсотків всього устаткування на протязі наступних трьох сезонів. У вас є які-небудь питання?"



– Так, звісно є: коли зможемо поглянути як вони працюють?



– Ну звичайно, командоре Аткінсе! За годину наші фахівці закінчать встановлення вуликів: домонтовують електропанелі на їх дахах. Завтра вони заряджатимуться увесь день, а друга бригада завершить налаштуванням геолокації. Вважайте, за дві-три доби ми побачимо перші результати. Не турбуйтеся, до цвітіння ваших кільцевих фруктів ми встигнемо!



– Кармельгуси, ех, карамельгуси мої ... – мрійливо вимовив командор, – Сподіваюся! А можна ще раз той момент показати в презентації, про захист?



– Цікаво?!



– Так, просто не віриться, що ці крихітки ... І чотирьох чоловік, ну там, на Грімалько-22 ...



– Так-так, дійсно неймовірно! Але це правда! Ви у вільний час в мережі пошукайте, подивіться: є навіть офіційні заяви від влади. А нашій компанії тоді подяку офіційну видали від Адміністрації планети! Що ви хочете, дорогий мій командоре Аткінсе – нові технології, одним словом. Нові ефективні технології запилювання!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.09.2016 23:34  Каранда Галина => © 

цікаво! і може знадобитися ідея, коли на Землі всі бджоли додохнуть(((