23.11.2016 23:53
для всіх
163
    
  6 | 6  
 © Панін Олександр Миколайович

Дівчинка повертається зі школи…

Дівчинка повертається зі школи…

Страшилочка-лякалочка


Повертається дівчинка зі школи, заходить до парадного, а там, біля східців, сидить на стільці якась сувора жінка. Дівчинка відразу зрозуміла, що це – відьма. Чергує, дітей підстерігає. Що робити, додому ж треба йти. Обережненько, зі сходинки на сходинку, підіймається дівчинка, майже не дихає, проходить повз відьму, а та робить вигляд, ніби дивиться в інший бік, грається так, мабуть.

З того часу так і пішло: то відьма удає, що школярку не бачить, то ніби щось шепоче собі під ніс, а то здається, що ось-ось спіймає дитинку маленьку.

Воно ж і поскаржитись не виходить: ніхто ту бабу не бачить. Коли дівчинка йде з батьками – нема відьми, іде з іншими дітьми – те саме, а як іде сама – сидить!

Якось повертається дівчинка зі школи, думає, що добре було б когось із друзів зустріти, щоб разом додому йти. Думала так, думала і – зустріла… Сірого Вовка! Той ще друг, і це у місті таке трапилось.

Побігла дівчинка щосили. Побігла, оточена двома небезпеками. Майнула думка – а що як відьма щезне, коли Вовка побачить? Не щезла, а коли побачила, що слідом за школярочкою заскакує Вовк, як схопиться, як Вовка за шкірку ухопить, той аж витягнувся весь і обвис, мов дохлий щур на мотузці.

«Не смій, сіроманець, дівчинку займати, бо дуже пошкодуєш!» - крикнула відьма, відчинила двері на вулицю, підняла Вовка і такого копняка дала під хвіст, що Сірий аж завищав, заскавучав і щез десь за будинками. Може на якийсь дах потім гепнувся.

Тепер дівчинка-школярочка не боїться Сірих Вовків.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.11.2016 10:22  Тетяна Белімова => © 

Тут також маленька кмітлива дівчинка)) 

Video YouTube

 24.11.2016 10:19  Тетяна Белімова => © 

Тут може бути подвійне прочитання. Принаймні мені так видається. По-перше, розумна дівчинка з двох зол обрала найменше. У ситуації межового вибору схилилася до думки укласти тимчасовий мир із тим ворогом, хто їй видався на цей момент менш небезпечним. І по-друге, той, кого маленька героїня вважала ворогом, виявився другом, хоч і маскував це недружньою поведінкою спочатку. Хоча, як показує досвід, власне нутро важко приховати. Мені тут дуже подобається біблійна притча про глеки. Кожен із нас є глеком. Кожен містить своє. Проте рано чи пізно "вміст" кожного дасться взнаки. Хто містить у собі миро, буде приваблювати до себе пахощами, а хто містить жаб і гадюк, однаково їх у собі не втримає. Вони будуть розповзатися навсібіч і лякати довколишній світ. Той, хто чорний всередині, покаже це і буде чорнити все навколо. Але, ясна річ, цей антрацит буде лише навколо чорнильщика, він не запаскудить світу аж настільки, щоб вплинути на рівновагу. Це мов концентричні кола на воді, коли шубовсне каменюка, - розходяться, робляться все тихішими і врешті зникають))

 24.11.2016 00:58  роман-мтт => © 

тре заборонити продаж наркотиків при школах - давно це казав. {#}