06.04.2017 00:00
для всіх
100
    
  3 | 3  
 © Панін Олександр Миколайович

Світлий Ліс

Світлий Ліс Мініатюра

Легенда

Ліс веселенький, ліс зелененький…

Навкруги – теж озера, гори, інші ліси. Багато там усіляких істот мешкає. Там людям стерегтися треба, а цей ліс – веселий, радісний. Сили «нетутешні» перехожих не займають.

Чому так? – Тому, що стережуть цей лісочок сестрички-русалоньки лісові. Одна – білявка, інша – смаглявка чорнокоса. Одна вдень порядкує, друга – вночі.

Йде, наприклад, молодий гарний хлопець лісом удень, принада він ласа для русалок. Посміхається Сонечку Красному, а невидима нічна русалка вже на нього чатує, зчарувати хоче. Але денна сестричка Хлопця посміхається-зустрічає, проводжає майже до самого дому.

Не допускає близько сестру свою нічну. Не дозволяє зачаровувати

А нічного перехожого приймає смаглявка . Тепер вона його стереже від невидимої денної сестри, бо тепер білявка зчарувати може.

Отак вони, сестрички рідні, сперечаються, а Хлопці – цілі та не зчаровані…


Дві дівиці, дві чарівниці, одна вдень захищає, вночі чаклує, а інша – навпаки!

Отак воно – разом на добро і виходить!

А ліс цей досі стоїть. Веселий, радісний!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 06.04.2017 19:49  Надія Крайнюк => © 

Захоплююча, цікава Ваша легенда, Олександре Миколайовичу! Все хлопцям на добро! :-)

 06.04.2017 14:54  Душа => © 

Цiкава легенда, пане Олександре Миколайвичу!!!

З повагою!

 06.04.2017 09:25  Тетяна Белімова => © 

У казках усе як у житті))