28.10.2019 09:30
для всіх
173
    
  7 | 7  
 © Роман-Мтт

Спрощення

Спрощення Засновано на реальних подіях

з рубрики / циклу «фантастичне»

Відеозвернення в стрічці почалось дивно - без вітання!

"Вас не будуть вбивати чи полишати засобів до існування. Вас просто спростять. Не переймайтеся - вас вже спрощують.

Спочатку хтось вирішив, що для вас текст понад 140 символів (і то забагато ще дали) дуже складний і тому дали вам Птіццера. А потім хтось вирішив, що і у Птіццері забагато літер і тому дали вам Фотоспамм.

Але і у Фотоспаммі окремі намагалися писати, то їм дали наліпки. А потім - було спрощенно Фотоспамм до простої стрічки реклами, під якою ви могли лишати вподобайки з емоджі, і всі тому раділи.

А потім настав час автоматичної годувальниці: вам просто не продавали продукти у супермаркеті, якщо рівень ваших реакцій не перевищував завдану норму. Ви просто вимагали спростити подачу контенту - вам його спростили. Для отримання денної норми продуктів ви маєте спрощенні умови - поставити не менше 30 емоджі (і всі радісні, бо "гімно" і "пічальку" з завтрашнього дня не зараховуватимуть) під різними постами, щоб вам продали щось у магазині.

Так і працює спрощення. Не переймайтеся - це закономірний результат нашої еволюції, все просувається правильно і події стаються вчасно, все стає простим і зрозумілим. Зранку буде дощ і холодно. Не забудьте проставити правильні емоджі під цим відео повідомленням.

З великою людською повагою і з дотриманням всіх ваших прав, Ваша новинно-рекламна стрічка."

Я запам`ятав чогось це звернення. Запам`ятав з першого разу. Правда, геть тоді нічого не зрозумів, окрім того, що мої права було дотримано і мені треба поставити вподобайку. Тільки, на жаль, я забув, які з них можна ставити, а які - ні. І натиснув іконку з гімном. Наступного дня мене і забрали - рівень мого негативу перетнув критичну межу втретє за місяць. Це вважалось порушенням громадського спокою, і мене відправили на примусове лікування у психоцифрову лікарню. Там я і дізнався, що колись у нас були Птіццер, Фотоспамм і купа інших шкідливих програм, що збурювали наші розум і емоції. А сучасні вподобайки - то еволюційний рудимент, що лишився нам від пращурів. І цей рудимент не дозволяє нам еволюціонувати далі, бо міцно вкорінився на ментальному тілі і в законодавчому полі, яке неможливо вже змінити.

А потім приїхав головлікар і сказав - ми спеціально надіслали вам те відеозвернення, щоб вас спровакувати. Це такий експеримент, соціальний. І він спитав, як я себе відчував під час того звернення. Я спитав, чи не порушує це мої права, бо мені здалося, що якщо це експеримент, то мене мали б спитати згоду чи щось підписати, чи тицьнути якусь кнопку. Натомість він лише похитав головою і сказав "Бийте його, поки у нього не запрацює мозок. Бийте..."

Мене били тоді тиждень. Коли я нарешті зрозумів, що мені треба попрохати їх припинити мене бити, і зробив це, то знову приїхав головний лікар і спитав те саме. Я йому сказав - я не пам`ятаю, я лише пам`ятаю, що було якесь відеозвернення і мене потім забрали і цілий тиждень били.

Тоді головний лікар сказав, що мало били, і сказва бити мене ще три дні, а потім відвезти додому. Так і сталося. Мене знову били, а потім привезли і кинули під під`їздом мого гуртожитку. Я повернувся до себе додому. На жаль, як тільки я вмикнув рекламно-новинну стрічку, то приїхали ви, бо я вже понад тиждень не ставив ніяких емоджи, і ви мені сказали, що вважали, що я мертвий. А так як з`ясувалося, що я живий, то я порушив закон про відсутність вподобайок у Стрічці. Я прошу занести це в протокол, пане капітан Ліції, бо я то зробив не зі своєї волі. У мене все.


* * *

Капітан замислився і промовив: "Ви дуже багато говорите, як для мерця і злодія, чи хто ви там... Я вас лише попрохав поставити вподобайки у електронному бланку допиту, навпроти моїх питань, там де мають бути відповіді на мої питання. Я сприймаю це як непокору владі і вимушений застосувати силу. Сержант Петриненко, відвідіть цього розумника до камери і бийта його там тиждень, поки не зрозуміє, що на мої питання він має ставити вподобайки, а не відповідати ротом і незнайомими мені словами."


* * *

ПеЕс. Ви спитаєте, а чого капітан Ліції був такий балакучий? А просто мєнти не еволюціонували - у них лишилася мова в рамках їхнього канцеляриту і фені. Це мені пояснили після чергового повернення з психоцифрової лікарні, коли викидали під під`їздом мого гуртожитка...

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 01.11.2019 06:07  Каранда Галина => © 

{#} вітаннячко! )

 31.10.2019 14:04  Ольга Білицька => © 

Цікава ідея твору. Проблема в тому, що ми не сільки залежні від соціальних мереж, скільки від чужого схвалення чи осудження, і так було завжди. Тільки тепер нові технології сильніше виявляють наші слабкості. Треба не боятися йти проти суспільної думки і не гнатися за "вподобайками".

 29.10.2019 10:25  Тетяна Белімова => © 

Романе, а я й досі думаю, звідки питання про швидкість світла і що в цей момен відчуває герой? Це Ви пишете великий космічний епос? Класно вийшло. Ніби комуністичну добу описали.

 28.10.2019 11:14  Каранда Галина => © 

Як на мене, то птіцер краще ніж мордокнижник)))
А щодо лайок моє ставлення не змінилося))) хоч іноді і ставлю)))

Лайк (вірш) | Каранда Галина

 28.10.2019 10:19  Каллистрат => © 

Отлично!

Так и будет ))) И Фейсбук это и есть тот сепаратор, который уже сепарирует людей на "сливки общества" и корм для свиней))) Ибо наша подлодка два экипажа не выдержит)))