25.04.2020 01:41
для всіх
223
    
  2 | 2  
 © Ганна Коназюк

Оказія з Буквенним виразом

Оказія з Буквенним виразом

математична небилиця

У давній і могутній країні Математика завжди панує мир і добробут, бо так вже склалося, що всі її жителі сумлінно дотримуються порядку і живуть за правилами. Аж якось у країні зчинився переполох! Чи то нові кліматичні зміни так вплинули, чи віяння нової моди, але числа почали приховувати свою справжню зовнішність, тобто маскуватися під виглядом латинських літер: “a”, “b” чи “c” і просили себе саме так і називати. Та більшість і надалі мали вигляд двійки чи п`ятірки. Математичні вирази ходили сумні-невеселі, якісь знервовані, бо раніше всі діти залюбки розв`язували приклади зі знайомими числами: “5 х 8”, чи “43 +10”, а “5 х b” чи “73 - c” не всім отак одразу збагнути й вирішити! Бо чому це раптом букви потрапили в країну цифер? Отже, такі вирази стали для багатьох учнів неулюбленими. Правителі країни Математика вирішили навести порядок у цій непросій ситуації, тому числа, які вважали себе симпатягами і не змінювали свою зовнішність, назвали незмінними; чсла, які приховувались за образом латинських буковок — змінними; математичні вирази, які вони утворюють, стали називати Буквенним виразом, а учням дали підказку, що під загадковою літерою “b” чи “c” приховується, скажімо, тихеньке число “4”, а під “a” чи “d” — задиркувата й непосидюча “13”. Дітям стало цікаво розв`язувати буквенні вирази, бо кожен вбачав у собі не просто другокласника чи другокласницю, а справжнього детектива!

Отже, вираз “9 х a” не такий і складний, знаючи що а = 5.

Тому, 9 х а = 9 х 5 = 45. Відтоді Буквенні вирази стали життєрадісними, а діти веселими і зацікавленими. У країні Математика знову все до ладу! Інакше ніяк!

 



Київ, 24.04.2020

Казочки онлайн

Ганна Коназюк цікавиться

  • Ганна КоназюкМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Рекомендуємо також:



Пошук по сайту

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.05.2023 10:29  Крайнюк Надія Олекса... => © 

Чудова Ваша казочка, п. Ганно! Дякую.
Ось тут подивіться ( чсла). Це дев`ятий рядок знизу.
Бажаю натхнення і успіхів у творчості. З пованою.

 25.04.2020 08:59  Каранда Галина => © 

Випадково натрапила на анекдот в тему математики)) а що - хороша ідея!)))

"Я бы вообще запретил математику для детей. Чтоб учебники 18+, чтобы продавалась только в специальных магазинах. Пару блогеров посадить за пропаганду математики среди несовершеннолетних.

Вот тогда дети математикой заинтересуются. А пока это так все, полумеры."

 25.04.2020 07:36  Каранда Галина => © 

Так - дітки цими буквенними виразами ошелешуються спочатку всі))

Так що казочка корисна.