15.11.2020 10:30
для всіх
84
    
  - | -  
 © Ольга Шнуренко

Ранкова палітра неба

з рубрики / циклу «Ессе та нариси»

Сьогодні вранці небо таке чарівне, загадкове, неймовірне... 

Вражає багатоколірна палітра. Основний колір, як фон – блакитний. На горизонті – голубий, змішаний із сірим, а на його фоні - рожево-золотисті сонячні протуберанці – це перша усмішка сонця, яке ще ховається за обрієм. 

Центральна частина полотна – темно-сірі купчасті хмари на рожевому фоні – це означає, що згодом будуть сильні морози. Ближче до моїх вікон – небо дивовижно бузкове, а зліва – ніби світло-голубе озеро, і жодної хмаринки на ньому! Справа купчасті хмари сонно потягнулися і перетворилися на перисті. Ловлю себе на думці, що великі пухнасті хмари так схожі на дрейфуючі крижини у Льодовитому океані. Де-не-де довгі фіолетові смуги неба розбавлені легким сонячним рум‘янцем. 

Раптом обрій став яскраво-золотистим, сіро-голубий колір змінився на рожевий з відтінком фіолетового. Поблідли темно-сірі хмари, все більше неймовірно голубим заквітчалось небо, і із-за висотних будинків повільно та врочисто викотилося на небо сонце, кольору розплавленого металу у доменній печі… 

Новий день народився!  


#Ольга_Шнуренко 



м. Київ, 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!