04.03.2021 23:59
для всіх
132
    
  - | -  
 © Вікторія Івченко

Давня казка про Сьогодення?

Давня казка про Сьогодення?

Мені згадався один британський мультик, шедевр і класика освітніх програм по вивченню англійської. Мультик мого дитинства, який крутили свого часу по чорно-білому телебаченню. Запам’яталася саме «картинка», не сюжет, - вельми цікавий. Уже в зрілому віці, осмислюючи його деталі, я прийшла до дивовижних висновків, про які розповім дещо пізніше.


Отже, принцеса Sylvia (Сильвія) та її королівські родичі, які правлять казковою країною Gondoland (Гондландією), the King and the Queen (Король з Королевою), є головними героями цього серіалу. В принцесу закохані одночасно двоє: непримітний садівник Bob (Боб) і поважний міністр короля CORvax (Ковекс), зелена довгоноса потвора у чорному балахоні. Невдовзі Боб і Ковекс стають суперниками – у боротьбі за престол казкового королівства. Мультикові уже понад півстоліття, але, як відомо, «сильні світу цього» люблять… усілякі попередження. Вважаючи, що знімають із себе відповідальність. За майбутні злочини. Попереджаючи р о з у м н и х. «Дурні» нехай гинуть. СКОРОЧУЮТЬСЯ, аби не займати місце під сонцем!


Тож CORvax усіляко шкодить мешканцям країни Гондландії, але на допомогу приходить інопланетний ведмідь Muzzy (Маззі), дуже добрий і справедливий. До речі, також… зелений. Він полюбляє їсти усілякі металеві речі, особливо БУДИЛЬНИКИ. Прибулець з іншої планети допомагає героям мультику приборкати злого чарівника Ковекса, за сумісництвом, як ми розповідали, міністра самого Короля. Цей тиран-компьютерник виступає, за сюжетом, як ворог усієї Гондландії! Він творить чимало бід, злочинно викрадає маленьку дочку принцеси Сильвії, тікає разом зі своїм дружком, намагаючись пересидіти події у власному маєтку, але розумний Маззі – за допомогою інопланетного «гаджету» - в и р а х о в у є злочинців і віддає їх до рук ПРАВОСУДДЯ.


Сміливий і відважний Боб, який на той момент уже встиг стати чоловіком принцеси Сильвії, - і, відповідно, наступником самого Кололя, бере Ковекса в полон, а Маззі відправляє негідника… на каторгу, примушуючи того займатися чорною і брудною роботою.


Чому імена героїв нагадують нам про… с ь о г о д е н н я? Наприклад, англійське слово VAXCINE. Або – нав’язливе CORONA. Не здивуюся, якщо цей карколомний сценарій був придуманий півстоліття тому… саме під події нинішні. ТАЄМНЕ СТАЄ ЯВНИМ, чи не так, панове?


Радує те, що таємний VAXинатор був, кінець-кінцем, скручений і відправлений у належне місце – до буцегарні! Перемагає, як завжди, ДОБРО. А до організаторів PANдемії застосовують справедливе і невідворотне покарання. Безлюдний Марс чекає на своїх «героїв»!

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.03.2021 02:14  Каранда Галина => © 

Боже, а що ж мені робити, якщо моє прізвище звучить майже як "карантин"??? Я теж частина хитрої всесвітньої змови? )
Жартую, вибачте.
Ладно, з кор і вакс більш-менш ясно. А що не так з поїдачем будильників?