05.12.2022 21:25
для всіх
71
    
  - | -  
 © Анатолій Валевський

Скоро Різдво

Скоро Різдво

з рубрики / циклу «Мініатюри»

Коли тріскучими морозами зимова пора вже входить у повну силу, намітаючи високі кучугури, а веселі сніжинки так і тиснуться до сяючих вікон, щоб розглянути, що ж там робиться всередині теплого будинку, з найвищої полиці комори дістають ялинкові прикраси. А ще з`являються великі різнокольорові свічки та строкаті різдвяні чобітки для довгоочікуваних подарунків. Ось тоді старі іграшки розуміють, що незабаром настане справжнє чудове свято - Різдво. А це означає, що їх теж тепер посадять серед численних яскравих коробок, скриньок та мішечків із різноманітними подарунками та цукерками, розкладеними під святковою ялинкою. Звичайно ж, ще будуть хрумкі яблука, ароматні мандарини, соковиті помаранчі та інші різноманітні смаколики. Ну і, звичайно ж, обов`язково поставлять різдвяну зірку – так називають пишну квітку пуансетії, без якої не обходиться жодне Різдво. Стареньке плюшеве ведмежа Мишко, добродушна лялька Грушечка та ганчірковий сніговичок Гоша дуже люблять цю чудову пору, хоча діти, які з ними колись постійно грали, давно вже виросли і тепер згадують про своїх улюбленців лише на Різдвяні свята. Але старі іграшки зовсім не ображаються. Вони все розуміють і терпляче чекають, коли у старому будинку з`являться нові дзвінкоголосі діти. Ось тоді все повториться, і знову будуть галасливі та веселі ігри цілими днями. А поки... що ж, поки старі іграшки разом з усіма радіють святу, що наближається - адже скоро Різдво!


Валентина Валевська «Скоро Різдво»

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!