09.06.2023 15:59
для всіх
28
    
  1 | 1  
 © Каллистрат

Подушка

з рубрики / циклу «рассказы - 3»

- Господи, та чи є в цьому світі розумні люди? - зітхала в притихлій кімнаті подушка, коли хазяїн, підбивши їй боки, поклав рівненько біля високої спинки ліжка і пішов до себе на роботу, - що воно за світ такий, і як можна в ньому жити, щоб не бачити все те неподобство що творять люди, ладно вдень від нього нікуди не дінешся, так воно ж ще й вночі проникає в мене, от як тут бути? Так і не можу втямити ким же він там працює, бо з його голови, під час сну в мене лізе таке, що аж пір’я від жаху закручується. І як ото вони живуть, зовсім вже дурні, чи що? Може це через брудний напірник? Неакуратний він якийсь, наче в армії не служив і голову ніколи не мив, вже давно пора змінити напірника або хоча б раз випрати. Мудак. Здоров’я зовсім падає і пір’я на порох сиплеться від його отих дурних серіалів про вбивство, от що то за радість така: вбивати, вбивати, вбивати… Ні…раніше було краще, тоді ж ще не було цього всеохоплюючого ілюзіону, люди на світ дивилися, а не на екран де одні дурні рихтують мізки іншим. Зло, зло і зло… і хіба зараз сплять так як раніше після трудів праведних, тихо і спокійно, ні ж, смикаються всім тілом, щось бурмочуть і матюкають майстра з виробництва, а після еротики ще й слину пускають мені на наволочку… тьху-у-у… яка гидота! 

Та й пір’я вже не хватає, щоб записувати всі ті серіали які він передивився, придурок. Якщо так і далі піде, то хай він собі вже замовляє якусь перину і, краще на поролоні, бо то штучний матеріал для ідіотів, а в мені ще життя зберігається, хоча він його і вбиває, паразит, як у тих його фільмах. Ні… скоро зовсім не буде людей, якісь ідетифакційні… та як же це буде правильно – ін – де - ти – фікаційні, от, от – фікаційні номери для поролонових подушок будуть, а людей ні. І куди нам тоді? На Марс летіти? Так там і людей поки що немає, то може воно й на краще, хоч відпочинемо від них. Треба буде передати через дівчат, щоб вони там Маску* на вухо нашептали цю ідею, бо люди вірять більше снам, ніж дійсності, тому що Бог в нас, у подушках, а не в тій дурні що люди витворяють, прости їм господи…


***

- Господи, вже пізній ранок, а у мене в голові як у баняку з помиями, одна каламуть, треба вже щось робити, бо що ж то воно за сни? Можливо від старої подушки? Якісь квадратні, чорно-білі, ще й односерійні, зранку встаєш як дурний. Та-а-к… думай вася, думай… вмикай свої мізки інжинірінга, інакше не доживеш до пенсії.

Ладно, чорно – білі, мабуть через те, що напірник темно-сірий, чи - брудний? Треба подивитись, та віднести подушку на ринок, там їх якось хімчистять, але… але ж якщо вони візьмуть і почистять те пір`я, то можуть хакнути і всі мої сни! І що я буду потім дивитись? Та то може ще й не так страшно; гірше друге – якщо в тій чистці, візьмуть та помилково насиплють в мою подушку не «моє» пір’я, а якого – небудь сексуального збоченця чи серійного убивці, а воно ж, як те пір’я не чисть, а злі привиди в ньому залишаються і що мені тоді робити?! Ні і ні….

Да-а… Треба йти до магазину і купувати там нову подушку з пір’ям ще незайманим нашим б….м життям. І брати вже не квадратну, односерійну, а якусь продовгувату, серій хоча б на дві. Та що там – на дві, розтуди його в качелі, коли вже гуляти, так гуляти на всі гроші! Можна ж в ательє замовити пошиття і напірника і наволочок для подушки, довжиною метра на півтори, щоб лежала поперек усього ліжка і на три серії для всієї ночі, так це ж буде шик! Ні в кого немає, а в мене є! Купити три - чотири звичайні подушки і пересипати з них пір’я в одну суцільну, га? От тільки пір’я те пересипати, не чоловіча справа та і не для того я вчився, треба йти простим інженерним шляхом: засунути в напірник рівненький, м’якенький поролончик і всьо, головне щоб напірник був квітчастий, та й наволочка теж, може і сни зміняться на якісь комедії, чи там мелодрами, а то дійсно ця детективщина вже задовбала: на роботі - начальники, уві сні - інспектори, треба дивитися щось більш бадьоре і здоровіше для життя, може й голова перестане боліти, значить, в цьому напрямку йдемо і діємо!

От що значить справжня інженерія, вася!…..


Примітка: … Маск*…- мається на увазі всім відомий Ілон Маск, чолов’яга, який маючи гарну ідею і гроші може полетіти навіть за межі відомого нам Всесвіту. )))



м. Київ, 4 червня 2023 року.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 11.06.2023 07:16  Каранда Галина => © 

:))) Бідна подушка?
То чим закінчилося?
Я свої чистила, норм, сни не хакнули))