07.08.2023 20:27
для всіх
43
    
  1 | 1  
 © Анатолій Валевський

Букет літа

Букет літа

з рубрики / циклу «Мініатюри»

У середині щедрого на тепло і зелень червня на залитих золотом сонячного світла полях ненадовго зустрічаються білосніжні ромашки та червоні маки. Прекрасні ромашки схожі на маленькі яскраві сонечка в обрамленні накрохмалених мережив. А тендітні маки з пелюстками з найніжнішого атласного оксамиту нагадують пишні вбрання палацових вельмож. Споконвіку за чистий колір з любов`ю називали ромашки нареченими, а за допомогу в серцевих ворожіннях ще прозвали ворожкам. Пам`ятаєте: кохає, не кохає... плюне, поцілує... до серця притисне... не дарма ці квіти в усі часи вважалися одним із символів щирого ніжного кохання. До самого завершення бабиного літа вони будуть вірно зберігати тепло цього дива, грайливо погойдуючись від легких подихів пустотливого вітерця.

А що ж тендітні маки? На жаль, їхнє життя до образливого швидкоплинне, але при цьому яскраве і наповнене тонким ароматом солодких і хвилюючих видінь. Давня легенда свідчить, що житло бога сновидінь Морфея з усіх боків оточене справжнісіньким морем квітучих маків, немов палаючих в ночі чарівних червоних ліхтариків, в кожному з яких чекають свого часу таємничі романтичні сни. За яскраве гаряче забарвлення іменують маки вогняними квітами. А ще у багатьох народів вони вважаються квітками ангелів. І нехай, хоч і не довго, але все ж тішить око пишний букет ромашок з маками, як символ палкого літа, яке, на жаль, вже минає - червоного з білим на безкрайньому просторі спекотних степів...

Анатолій Валевський цікавиться

  • Анатолій ВалевськийМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!