25.05.2023 21:40
для всіх
47
    
  2 | 2  
 © Анатолій Валевський

Друзі

Друзі

з рубрики / циклу «Мініатюри»

Яким має бути друг? На це запитання кожен відповість по-своєму, але в одному всі зійдуться обов`язково: друг має бути справжнім! Ось і Гоша так вважає. І річ навіть не в тому, що Малюк завжди припасає для нього що-небудь смачненьке. Хоча, якщо зізнатися чесно, дуже навіть непогано іноді поласувати соковитою морквою або цукровим буряком, не кажучи вже про шматочки крейди та особливо чайного печива... але про це краще нікому не казати, бо Малюк будуть сварити. Утім, головне не в цьому, а в тому, що весь свій вільний час друзі проводять разом. Вже давно ніхто не дивується, дивлячись на хлопчика і гусака, які разом крокують купатися в канаві на околиці села. Хоч там і не глибоко - Малюкові всього лише по пояс, але Гоша задоволений, тому що може не побоюватися за свого друга, який ще й плавати-то толком не навчився. Нічого, що приятелі виглядають по-різному, на справжню дружбу це абсолютно не впливає. Щоправда хлопчик навіщось усюди носить за собою улюбленого плюшевого ведмедика, але гусак не ревнує - адже це всього лише іграшка, до того ж і розмовляти не вміє. А Гоша з Малюком дуже люблять побалакати. Щоправда розмовляють вони різними мовами - один щось шепеляво бурмоче, а інший гогоче по-своєму, але попри це вони дуже добре одне одного розуміють. З дурними дворовими гусками Гоші зовсім не цікаво, а Малюк завжди йому щось розповідає, інколи навіть коротенькі віршики, які вивчив разом із мамою, тож зі своїм маленьким другом Гоша готовий йти хоч на край світу... хоч і не знає, де це знаходиться...

Анатолій Валевський цікавиться

  • Анатолій ВалевськийМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!