Лісова лікарня
Казка
У великому лісі жило дуже багато різних звірів. І часто траплялось так, що хтось із них хворів. То маленьке зайченя підверне на бігу лапку, то ведмедика бджоли покусають, а то й браконьєр поранить оленя.
Стара мудра сова дивилась - дивилась на ці негаразди, а далі запропонувала мешканцям лісу побудувати лікарню. Дружно взялися звірі до роботи. Змайстрували ліжечка для хворих, поставили їх під старим дубом. Сова наділа білий халат і почала приймати пацієнтів.
Забинтувала ніжку зайчику, приклала холодний компрес до покусаного носика ведмежати, оленяті примотала до рани листочок подорожника.
Увесь ліс допомагав сові збирати ліки: білочка принесла цілющої калини, ховрашок нарвав звіробою, мишки накосили споришу.
– Скре – ке - ке ! – торохтіла сорока до сови. – Для чого ти так стараєшся ! Адже якщо в лісі більше не буде хворих, то ні ти, ні лікарня не будуть потрібні.
– Навпаки! – відповіла мудра сова. – Зі мною завжди буде вдячність тих, кому я допомогла.
Та хвалькувата сорока так захопилася, що ненароком з розгону вдарилася головою об старого дуба і гепнулась просто на лікарняне ліжко. Сова приклала до її скронь капустяного листя. Коли біль вщух, сорока сказала:
– Ти була права! Ти завжди будеш потрібна, бо маєш добре серце і старанно робиш свою справу.
2004