09.01.2012 23:08
-
270
    
  2 | 2  
 © Оля Стасюк

Знову Муза

Знову Муза

з рубрики / циклу «Муза»

Привіт! 

Це знову я, Твоя Муза. 

Думав, можна втекти від мене? Та ні в який Буковель, Альпи, Австрію від мене не дітися. Сподівався, що я не маю закордонного паспорту? Та я ж подорожую космосом, а там всі рівні. От би нам з Тобою вічно лишитися там – в просторі темряви і світла, тіней планет і мерехтіння зірок... Але Тобі потрібно повітря, а мені повітря – Ти.... 

Ти знов відчув мою присутність, бо відкинув документи, замкнувся в своїй кімнаті і став писати.  

Ти писав про мене. Як я кружляю у вирі снігопаду – і я справді кружляла, як я засинаю під соснами на схилах Альп – і я справді заснула. І застудилася. Можеш написати про гарячий малиновий чай? 

Я вперше наче булане в своїй стихії. Вода була навколо. але я не могла крило торкнутися краплинок, блискітками побавитися в струмку і зануритися на саме дно, як на дно Нашого з Тобою Озера. І у віршах твоїх чувся незримий холод. Певне, я б вмерла тут і лише ти мене воскресив би, якби тут була б рівнина. Чужина, холод сніг... Але тут були гори. Не Карпати, чужі(хоча Альпи справді схожі на підвищені Карпати), але кожні гори мають струмінь стиснутого натхнення і я жила завдяки ньому. Потім Ти знов кудись подався і я сховалася у Твоєму серці. 

Перше, що я побачила, коли вилетіла з Твоєї душі – сніг і гори. Але не ті ж. Я відчула це своїми крильми, кінчиками пальців, всім єством.  

Це була Америка. 

Справа били чарівні гейзери, зліва в уламках криги падали водоспади. Це була моя стихія. Але не рідна.  

Однак, відіспавшись на струменях гейзеру, я трохи одужала і відпочила. Ти писав про тепло цих потоків, струменем, мов з серця землі... Спасибі тобі, коханий! 

Тю... Закохалася. Моє серце б’ється зі швидкістю 1000 ударів на хвилину, я хочу бути біля Тебе весь час, і Ти весь час пишеш про кохання... Сьогодні Ти писав, що в струменях водоспаду побачив Її.. 

Мене кинуло в дрож. Ти любитимеш Її все життя, я відчувала, а я не можу стати людиною. Ти не сприймаєш мене всерйоз. І я без Тебе не можу. Але не хоч заважати Твоєму щастю. 

Я змахнула крилами, піднялася в космос, поборола титанічну силу Твого при тяжіння і повернулася в Карпати.  

Рідні гори привели мене до пам’яті. Я занурилася в чарівний дзеркальний струмок, що починався з самого серця гір, і вперше без тебе заснула.  

В повітрі літали Рими і Ритми, кружляли Мрії. Я не побачила Твоїх. Певне, вони так само відсипалися в джерелах.  

Пробач. Ти занадто сильно втікав від мене, щоб я любила Тебе по-справжньому. Будь щасливим. 

Уже не Твоя Муза. 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 10.01.2012 15:23  © ... => Тетяна Белімова 

Дякую, Ви вгадали. Але насправді це - кінець невеличкого циклу нарисів про Музу, де вона звертається до поета.

 10.01.2012 13:42  Тетяна Белімова 

Олю, Ваш тонко і майстерно написаний твір вражає, як завжди, невідповідністю між описаним і особою автора, зважаючи на його юний вік. Мені чомусь здалося, що це оповідь про нерозділене кохання, яке не оцінили, промінявши на іншу, банальну, але звичайну для людського сприйняття.

 10.01.2012 12:45  © ... 

Ні про кого)) Дякую за коментарі))

 09.01.2012 23:19  Каранда Галина => © 

тю) це ти про кого?)

 09.01.2012 23:14  Тетяна Чорновіл => © 

Молодець, Олю! Повір мені, як той нещасний зрадив своїй Музі, скільки б не писав про кохання, нічого путнього не створить!!!
Бо втратив крила мрії...