24.02.2012 10:47
-
487
    
  4 | 4  
 © Віктор Насипаний

Школа

Знову мене до школи викликають. Я й не знаю, що вже там Ігорко міг витворити. 

Класна керівничка каже, що у неї вже нервів не вистачає. А у мене що нерви залізні? Я вже на тих вчителів дивитися не можу. Чуть що і давай батька в школу. Я скоро в школу щотижня, як на роботу ходити буду. Обнагліли вчителі. Самі не знають, що хочуть. Дітей мучать і батьків нервують. 

Але нічого. Я їх потрохи сам перевиховувати буду. Нехай знають. Я сам кого хочеш навчу. Школа називається …  

Сказала директриса: «Без батька не приходь!». Ну мій Ігорко мусів її послухатись і тиждень не ходив до школи. А я не маю часу. 

Завтра знову йду до хімічки. Бачу,що не заспокоїлася. Минулого разу кричала, що синок не знає елементарного. Навіть найпростішого. По формулі не може визначити чи то сіль, чи оксид, чи спирт. А я їй кажу: а ви можете визначити? І як дихну на неї своїм перегаром. Ану скажіть , що я пив? Вона ледве на ногах встояла. А потім каже: «Як що, горілку». А от і неправда! Спочатку горілку, потім самогонку, а потім ще й літру пива. Сама нехай навчиться визначати компоненти. 

Ну, назвав Ігорко Сидоренка свинею. Значить, було за що. У нього тато - свиня. Як його ще назвати, якщо позичив у мене 20 гривень і вже 2 роки не віддає. Чекає поки забуду. А я не такий! 

Географічка каже, що малий карти не знає. Та він в карти майже професіонал. Із шести років дурня лупить. І майже не програє. 

То правда , що фізику не любить. Зате з фізкультури у нього ого-го. 

Не знаю за скільки бігає стометрівку. А от за пивом зганяє в сім секунд. Тільки свисну. Одна нога тут, друга там. Гривня твоя. Так не повірите. За три хвилини пиво на столі. 

А знаєте, який він футболіст? Талантище! У нас майстри вищої ліги з центра поля у порожні ворота не попадуть. А він на спір з 20-ти метрів у відкрите вікно директорського кабінету вцілив! Молодчина. Правда, з третього разу, але попав. 

Ну, не знає Ігорко, що таке бісектриса. А воно йому треба? Я сам не знаю. Але думаю, що це, певно, секретарка директриси.  

Що кажете? Постійно малює? Так це добре. Це, певно, талант. Може відомим художником стане? А може вчителька малювання була хороша. Я її пам’ятаю. Хоча теж жалілася, що Ігорко їй хамить. А сама не знає, що хоче. Спитала чим статуя відрізняється від бюста. Ну, він і сказав їй, що розміром. А вона пристала, каже уточни. Ну, Ігорко не промах. Він і уточнив. Каже, якщо брати так на око, то у вас другий розмір бюста. Так вона у нього крейдою запустила. А за що питається. Він же правду сказав. А те, що добре малює, може колись і пригодиться. Он недавно сусідського Гриця так розмалював, що той вже тиждень з дому не виходить. Каже, було за що. 

Математичка он пристала, що він табличку множення слабо знає. А я кажу, головне, щоб він табличку ділення знав, бо без того не проживе. Тут, іще географічка починає нерви тріпати. Молода, але вже думає, що дуже розумна. Каже, питала Ігора про раси, а він повний нуль. Не знає,чого в одного шкіра чорна, в другого – жовта, а в третього – червона. Я аж закипів. Бачу, що на мій червоний шинобель натякає. Думає, що я алканавт. А я не такий. 

Я їй так тихо, делікатно кажу: «Пані, яка буде шкіра жовта, червона чи синя залежить тільки від того, що я візьму у руки – ремінь чи тріпачку». 

І все. Більше вона до мене не підходила. Каже йому мовничка: розбери речення. От ніби дурниця, а не може. А от мотоцикла за півдня так розібрав, що майстер потім ледве склав. Ну, не до того він, не до того. 

А математичка мене взагалі дивує. Дала завдання знайти квадратний корінь. Ну то взагалі ідіотизм! Я ту математичку запхав би на місяць в село до цьотки Ганьки на буряки. Хай собі там шукає квадратні корені із сапкою у позі рака. 

Із класною керівничкою взагалі не можу спокійно говорити. Я їй одне, а вона мені друге. Постійно, каже,проблеми з дисципліною. А вона що хотіла? Він же хлопець. А ще каже, що Ігорко не знає, хто такий Гай Юрій Цезар. Та звідки він буде знати, якщо хлопець того Гая в очі не бачив. Я би й сам не знав, якби не робив з ним. Знаю. Гай Юра, старший такий. Слюсарем робив у локомотивному депо. Питаю, нащо йому знати того Гая, а вона лиш очима кліпає. Думає, що я дурень. А я не такий. 



Тернопіль, 2011

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.02.2012 17:31  Каранда Галина => Віктор Насипаний 

)))))))) взаємно!))))))) пхайте, куди хочете!)

 24.02.2012 17:28  Віктор Насипаний => Каранда Галина 

)))) ціную людей із класним почуттям гумору!!! Гаразд. Якщо треба, то запхаєм... )))

 24.02.2012 17:21  Каранда Галина => Віктор Насипаний 

))))))та й моє не тягне!))) та треба ж кудись пхати!)))

 24.02.2012 17:20  Віктор Насипаний 

Ха-ха! Ну на пародію це не "потягне". Але інший раз подумаю, куди такі речі викладати. :)))

 24.02.2012 16:55  Каранда Галина => Віктор Насипаний 

ясно:)))))а я , як не знаю куди ввіпхати, то в пародію пхаю!)))))))

 24.02.2012 16:50  Віктор Насипаний => Каранда Галина 

Пані Галю, це взагалі- то гумореска. Але не знайшов тут у прозі таку категорію.То довелося віднести до мініатюр. )))

 24.02.2012 16:43  Каранда Галина => Віктор Насипаний 

бідні вчителі!)
а чому - мініатюра?) величеньке!))))))))

 24.02.2012 13:51  Віктор Насипаний 

Та таке є на кожному кроці.Щож тут дивуватись. Сміх та й годі!!!

 24.02.2012 13:50  Віктор Насипаний 

Дякую, пані Наталю! Якщо смішно,- значить, вдалося. Якщо весело, то гумор хороший. Стараюсь...

 24.02.2012 13:46  Віктор Насипаний 

Що поробиш. Краще ми будем сміятися із того життя, ніж воно над нами!

 24.02.2012 13:44  Віктор Насипаний => Тетяна Чорновіл 

Радий, що Вам сподобалось! Смійтеся на здоров`я!

 24.02.2012 12:45  Тетяна Чорновіл => Віктор Насипаний 

{#}Квадратний корінь! :)))))))

 24.02.2012 12:28  Тетяна Белімова 

Пихата обмеженість. Що тут сказати? Таких, на жаль, повно...