18.04.2012 18:42
-
1375
    
  7 | 8  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Запахи весни

навіяне Шопеновим "Квітнем"

Ти відчуваєш, як починає пахнути у квітні повітря?! Воно пахне  життєдайною надією незбагненною; пахне селянською відродженою наново свіжістю; пахне  дитинством, вистеленим ранніми анемонами невинно-білими, фіалками скромними, рястом соромязливим…Пахне вітром-нахабою – розмашисто-зухвалим, гоноровим, який вповні заслужено  звільнився з „морозних” місць позбавлення волі.

Пахне розведеним вапном та свіжовибіленими стінами, випраними, накрохмаленими фіранками. Пахне суцільною чистотою передвеликодньою...

Пахне обрізаними пагінцями малини, смородини, винограду; пахне свіжо проораним полем, готовим леліяти кинуте зерно; зачинає по особливому гудіти пасіка, мов працюючий форум, злагодженим ритмом та природно відточеним до деталей,  регламентом.

Ще не встигло усе розпуститись, зацвісти, зазеленіти, а вже життя завирувало! Потекло усіма енергетичними потоками своїми, даючи відчуття невдаваної нової радості!

Весна – це суцільний запах надії і чистоти, завжди нової неповторності, нової щасливості…Напевно, якраз весною пахне відродження…Найвитонченіші феромони! Жодному парфумеру світу не під силу відтворити схожий аромат!

Ти ще вповні не бачиш весни, але  вдихаєш вже її… Надихуєшся, мов уперше хлебнув повітря… Ще очі не милує цвіт буйний у садах українських,  вуха – дзвінкий спів птахів, але Ти вже вдихаєш аромати весни! Ти вже знову її осягнув - Весну, дочекавшись її, як спасіння...

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 18.02.2016 19:05  марта => © 

дуже дуже дуже гарний

 19.04.2012 14:55  © ... => Тетяна Чорновіл 

а у нас дощ...не надихалась( не зовсім вийшло...запахів так багато, що й усі не вловиш одразу...

 19.04.2012 13:39  Тетяна Чорновіл => © 

Так! Описати чудо настання весни не просто! Але в Вас вийшло відтворити її настрій, її перші порухи!!! Дякую! Пішла дихати! :)))))

 19.04.2012 12:18  © ... => Деркач Олександр 

дуже доречно підмітили - а запахи працюють як машина часу, на кожен є свій спогад....

 19.04.2012 12:02  © ... => Деркач Олександр 

вельми вдячна за коментар)...запахи мають у моєму житті вагоме справді місце...і якраз не парфуми...а натуральні аромати...це цілий світ відчуттів

 19.04.2012 11:48  Деркач Олександр => © 

Щось з головою, треба фезам попити - забув про Шопена, буквально три дні тому слухав в т.ч. Квітень, у мене слів нема, Ви знайшли

 19.04.2012 11:43  Деркач Олександр => © 

Читав ще вчора, а чому коментар не залишив не зна...Чудове есе, дійсно весна суцільна надія і в природі і взагалі, а запахи працюють як машина часу, на кожен є свій спогад...не люблю парфуми, можна заплутатися...ще раз - есе чудове, замальовано гарно

 19.04.2012 10:25  © ... => Володимир Пірнач 

я сумую за цими справжніми запахами...натомість під вікнами гуде столична магістраль))) а ...лісочок правда, поруч)

 19.04.2012 10:20  Володимир Пірнач => © 

Цікаво. Я пам"ятаю усі ці запахи..
Тільки зараз у мене чомусь навпаки, на запах весни немає, натомість під вікном вже майже зацвів каштан :)

 18.04.2012 23:21  © ... => Тетяна Белімова 

спасибі)))не очікувала похвали, спочатку виставила на сайт - а потім почала критично оцінювати свій твір, чекала зауважень. Дякую)

 18.04.2012 19:25  Тетяна Белімова 

Це щось неймовірне! Може бути й окремим твором і початком чогось грандіозного, роману, до прикладу! Енергетичні потоки, пасіка, свіжі скиби риллі, обрізані пагони малини, передвеликодня чистота... Такий широкий спектр відчуттів авторки. І кольори, звісно, й музика... Дуже сподобалось!

 18.04.2012 18:57  Каранда Галина 

красиво..