28.04.2012 08:56
-
229
    
  - | -  
 © Олекса Т

Смугасте життя

Смугасте життя частина друга. у пошуках щастя

2. Знову разом

Ранок у неділю видався сонячним. Маша з Юлею вийшли з під`їзду і попрямували до місця зустрічі з Лесею. Людей на вулиці було не так багато і всі рухалися в основному в сторону базару.

- А пам`ятаєш той час, коли я в тебе перед від`їздом мешкала? Ми тоді з тобою пішли прогулятися і кавою побалувалися.

- Авжеж. І слава Богу, що все зараз нормально склалося. Слухай, а як ти із Степаном? Не дістає?

- Та ні ми в приятельських стосунках. Знаєш, він зізнався, що почав поважати мене після того, як дізнався що я потрапила таки в Італію. Дурень він звичайно, але не сволота. Після того, як я йому вислала грошей з Італії щоб вен від боргів позбувся, Аня розповідала він навіть пити став менше. Та й з ремонтом їй дуже допоміг. Сам і паркет придбав і шпалери і плитку. Знаєш мені трохи шкода його все-таки. А об`єднує нас тільки те, що у нас спільна з ним дочка і онуки.

- А ви спочатку спробувати не хочете?

- Ні Марічко, що минуло, то минуло. Те, що ми з ним спокійно розмовляємо, і навіть сміємося над деякими моментами нашого минулого життя, ще дуже і дуже мало для того щоб жити разом. Різні ми люди. Не тягне мене назад.

- Гаразд, більше не буду тебе діставати, ти вже дівчинка доросла, сама знаєш як тобі краще.

- Я, Марічко, дуже багато там, в Італії, думала про своє минуле життя і зрозуміла, що я зовсім не хотіла бачити реальність, за що і поплатилася. А знаєш, який у мене там був кавалер? Такий ввічливий і так красиво залицявся. Завдяки йому я себе по справжньому жінкою відчула.

- Ну, так може там щось вийде? Я ж казала що ти дівка пробивна.

- Маріє, різні ми дуже з італійцями. Вони хороші, але інші. Я вже не зможу до цього звикнути. Якби з ким-небудь з наших, то я, здається, змогла би жити де завгодно. Тільки ось майже немає у нас хлопів вільних, з якими захотілося б знову щось розпочати разом. А може і не моє це щастя - хлопа знайти достойного.

- А ти пам`ятаєш Івана, який на тебе повівся у "Задзеркаллі"? Друг Віктора.

- Так, я згадувала час від часу в Італії про той флірт. Добрий він був, Іван той. Але час Попелюшки закінчився три роки тому рівно опівночі, а принц так і не прокинувся.

- Ти багато чого не знаєш Юля.

- Що ти маєш на увазі?

- У Віктора це єдиний друг залишився, на якого він може повністю покластися. Він мені дуже багато розповідав про Івана. Адже Іван до нас приїжджав на пару тижнів, якраз на Великдень в минулому році. А ти запала йому в душу.

- З чого б це? Якщо б потрібна була йому, він би мене з-під землі дістав.

- Не міг. Його через два тижні після повернення в Пітер сильно побили. Був перелом двох ребер і сильний струс мозку. А коли оклигав, ти поїхала вже. Він намагався дізнатися, де ти і як . Як з тобою і зв`язатися, але ніхто не знав, а твоя Аня не сильно була балакуча.

- А за що його так? Не знаєш?

- Знаю, звичайно. Побили його якісь покидьки, які біля його будинку намагалися жінку пограбувати. Він побачив з вікна і вискочив на допомогу. Ти ж знаєш, як це буває. І Андрійка мого так само вбили. Івану пощастило, поки ця шпана його била, жінка встигла по мобільнику міліцію викликати.

- Шкода хлопа. А з чого ти раптом взяла, що я йому потрібна?

- Він сам і розповів, коли у нас гостював. Його дружина померла за два роки до нашої зустрічі в "Задзеркалля" і він сильно запив. Його навіть з армії за це звільнили. Він і чин втратив і пенсію військову.  Але зміг таки зупинитися, взятися за голову і кинути пити. Ну не зовсім, звичайно. Пив, але не до запою. Дуже по дружині сумував і не хотів ні з ким знайомитися. Після знайомства з Віктором він весь пішов у ділове життя і допоміг підняти бізнес. А з жінками тільки в напідпитку міг говорити. Хоча, як Вітька мені розповідав, дуже багато на нього заглядалося жінок. А ти виявилася першою до кого у нього самого почуття виникло ...

- Ой, дивися, подруга наша бойова несеться - перервала Марічку на півслові Юля.

З протилежного боку дороги, вийшовши з таксі і побачивши подруг, Леся на всіх парах рвонула через дорогу.

- Козачка, подруга - заволала від радості вона на все горло.

- Зупинись, шалена. Куди несешся, під машину потрапиш - крикнула їй назустріч Марія. Але було вже пізно, Леся була поряд за два кроки. Вона не зупиняючись, з розгону, схопила в оберемок Юлю і мало не збила її з ніг.

- Юлька. Як я рада. Ой, яка ти вся італійська! Прямо як від Гуччі. Вмерти - не встати. – Не переставала тискати і розглядати подругу Леся. Вона при цьому тріщала як сорока без угаву .

- Та вгамуйся ти. Задавиш нашу Юлію – Марія вирішила злегка збити  емоції Лесі

- А ти все така ж - гучна і безпосередня. - Посміхаючись сказала Юля і поцілувала подругу. - Рада тебе бачити. Ось нарешті ми знову разом.

- Давайте подруги швидше ногами ворушити поки на ринку багато народу немає. Затоваримося і погуляємо. - Марія не любила довго ходити по ринку, особливо коли там збиралося багато людей.

Пройшовшись недовго по рядах і набравши продуктів, подруги до великої Машиною радості, нарешті вийшли c території ринку і сіли в маршрутку.

- Слухайте, дівки. Давайте поки нічого готувати не будемо, а сходимо куди-небудь. Я так до кави вранці звикла, але робите це вдома щось не хочеться - сказала Юля.

- Можна на площу піти, там маленька кав`ярня є. Коньячку або лікер можна взяти - запропонувала Марія, яка добре знала, що діється в місті.

- Ну, веди нас. Адже я за три роки відірвалася повністю від життя . – промовила Юлія.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.04.2012 23:07  © ... => Каранда Галина 

Ясна річ що це не документальний твір, а художній. Але він є художньою обробкою реальних подій за якими стоять реальні люди. Як і решта моїх творів.

 28.04.2012 09:49  Каранда Галина 

трохи стає схоже на казку...