18.03.2013 22:32
для всіх
361
    
  4 | 4  
 © Каранда Галина

w

w

на конкурс до 1 квітня

Правдива історія від 1/2 Червоної Шапочки.

Це зараз англійська мова постійно на слуху, хоч-не-хоч, якісь слова знаєш, якісь здогадуєшся, та й гугл, мов та паличка- виручалочка,  дозволяє не відчувати себе повним ідіотом у цьому світі тотальної англізації (американізації?). В далекому 95-му ці процеси ще тільки починалися. Я того року якраз поступила, і з великим подивом дізналася, що на всьому нашому фізматівському потоці набралося лише 5 чоловік, яких в школі навчали французької… Ніхто з нас не ризикнув заліковкою і не записався на іноземну англійську, надто нереальним видавалося за місяць-другий наздогнати програму, почавши не те, що з нуля, а з мінус одиниці…  Воно то і там, і там – латиниця, та букви називаються по-іншому, правила читання теж надто різні. Тому вчили нас і далі французької, причому ніхто не наполягав особливо, щоб ми її взагалі вчили…

Така довга прелюдія писана для того, щоб читач усвідомив, яким турком я себе відчувала…   От уявіть:  інформатика. В основі мови програмування англійські слова.  І якщо нормальні люди такі команди, як  «print», «input» і т.п. розуміли за означенням, мені ще треба було запам’ятати їх написання і значення.

Так от. Картина маслом. Одна з перших лекцій з  інформатики...  Вже не пам’ятаю, що ми там писали, але викладачу було лінь взяти в руки крейду, і він щось диктував по буквах… Ясно, що перед тим він не зазначив, що букви англійські… бо це ж само-собою…

«w»…..….. я старанно виводжу «д а б л’ ю»…. ну, сказано ж – по буквах…... розумію, що щось тут не те,  я  елементарно не встигаю записувати, бо   після того «д а б л’ ю» вже чимало всього  прозвучало… і все - незрозуміле зовсім... А я ж звикла встигати і розуміти на парах все! Засада!

Здогадалася таки заглянути до сусіда в зошит… Блін!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!………………… так це ж французьке «дубль ве»!!!!!!!!!… ну як було здогадатися  мені, турку неосвіченому?! Тоді ще не були на слуху ні електронні адреси, ні заморські слова… А як же ж соромно було! Добре, що ума вистачило тоді поржати з себе. Бо інакше б поржали з мене… Відмінниця, блін…

Частенько я те «д а б л’ ю» згадую собі. От іноді здається, що хтось не розуміє елементарних речей…  Так і тягне посміятися, поздіватися… Але… «д а б л’ ю»! – все, допомагає, знаєте… дуже навіть допомагає.  Тож коли я тут дуже зарвуся, і звинувачуватиму кого в неграмотності, ви вже, будь ласка, не соромтеся. Скажіть мені «д а б л’ ю»! Голосно так скажіть, щоб почула! Повірте, я відразу зрозумію…



Лубни, 18.03.13

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 19.03.2013 20:44  Сашко Новік => © 

=)))

 19.03.2013 13:39  Світлана Рачинська 

{#}Тепер я матиму на Вас управу!!!! W!!!))))

 19.03.2013 10:25  Тетяна Белімова => © 

Галю! Гарно написано, але, як на мене не дуже смішно. НЕ ОБРАЖАЙТЕСЬ! Але якось пріснувато. Ви ж можете! МОЖЕТЕ ТАК, ЩО ОГО-ГО! І ЩЕ ОГО!

 19.03.2013 01:08  Марієчка Коваль 

це в мене глюки, чи ви щось мені писали? Якась нова глюканація новація, про яку мені лінь уточнити...

 18.03.2013 23:37  Юдов => © 

Шановна Галино! Гумор у цій гуморесці більше торкається мене особисто ніж Вас. "Дебіл Ю", Дебіл Ю, Дебіл Ю - стандарт в опануванні мною комп`ютерної мови. Хоча після всього, у свій час доріс до посади техніка-ремонтника ЕОМ в....... Санепідемстанці району! Але дякую, посміхнутись є про що.)))

 18.03.2013 23:10  Тетяна Чорновіл => © 

:)))))))))))))

 18.03.2013 19:20  Володимир Пірнач => © 

І де ви ці публікації ховаєте.. я щось ніфіга знайти не можу доки носом не ткнуть..
Смішна штука.
А насправді я ніколи не відрив у "Відмінників народної освіти".. хоча деколи зустріаються приємні виключення :)

 18.03.2013 19:12  © ... => Наталія Сидорак 

а отут - Шапка вже приклад подала))

 18.03.2013 16:29  Деркач Олександр => © 

я оте Ваше "дабл`ю" навіть написать не можу (прийшлось копіювати)), а вимовить то ващєєє...