13.04.2013 18:47
для всіх
990
    
  19 | 24  
 © Ярослава Яковенко

Прогулянка вечірнім містом

з рубрики / циклу «Архів»

Давай побродимо вечірніми вулицями, де яскраві вогні зустрічаються з ангелами. Забиваючи голову протягом дня дурницями, запиваючи невдачі відчаю бокалами, стаємо примарами. Замінюємо радість дискохолами, совість заспокоюємо капіталами.

Давай побродимо тихими кварталами, повільно, мов гірськими перевалами. Місто не спить, ніскільки. Прикидається ледачим і тільки.  Тиша довкола така тягуча, не турбуй її, вона – скороминуча. Скоро заведуться мотори, кожен поспішатиме до своєї контори, утворюючи спокою руйнатори - затори, близько дев’ятої вмикатимуться монітори. І так триватиме до вечора або до ночі.

Блукає дощ і випадкові перехожі. Занадто втомлені, у тому й схожі. Давай ще трохи поблукаємо. Оминай калюжі. Запрошую до подорожі  ліхтаревим містом, освітленим рекламним мертвим блиском. Я пам’ятаю його трохи іншим. Не таким бурхливим, розбудованим, а спокійним, тихим, провінційним, і від того чарівним. Комусь воно може здатися зухвалим, але щось інше є в душі його. Насправді воно самотнє, заблукале. Яскравий і мінливий калейдоскоп із доль тисяч людей.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 18.04.2013 08:58  Ліка 

Читка - супер! Магнетично так :) Удачі Вам!

 15.04.2013 12:41  Наталія Сидорак 

Чудово) Дуже класно написано) А з якого ви міста?

 13.04.2013 21:46  Тетяна Белімова => © 

Посміхнуло! Хотілося б почути, як ви начитуєте цей свій твір? Речитативом? Мені здається, вам варто спробувати!))
Вітаю! У вас гарно виходить римовану прозу писати! Головне, що зміст не вислизає!

 13.04.2013 17:44  Каранда Галина 

Знову Ваша неповторна манера) цікаво вийшло.