17.12.2015 14:42
для всіх
135
    
  - | -  
 © Райан Ріенер

На зустріч до Плуто

Що сутінки таять під кригою Плутона? Невідомий світ океанських вод. І ось ... Кірка льоду тріскається голосно, розносячи звук по простору навколо, розчиняючись у тумані. Він огорнув планету (Не планету) вже не перший, не останній рік. Вода пробивається крізь розломи, з гулом обламується і тоне величезний шматок. Пішовши до дна, він піднімається вибухом бризок.


Її з кожною миттю все більше - льоди поступаються місцем водам в столітті ери створення світу.


А хвилі стрімко розсікає сірий корабель. Маневрений розвідник, здатний йти під воду і назад. За ним, із гулом, пливе великий криголам. Ядерний двигун величезним серцем шумить у металі. Він більш схожий на інопланетного кита, що сплив з безодні, схопити повітря і піти назад. Зникнувши з горизонту безслідно.


А на верхніх палубах, затамувавши подих, погляди спрямовані через міцне скло. Зовні -69. Але пасажири, колоністи, горять бажанням потрапити в свій новий будинок. Колонія - посеред нового океану, розтопленого з поснулих тисячі століть льодів. Стрімкі стіни приймають удари, хвилі не дають спокою. Усюди величезні айсберги.


Азот з киснем піднімаються все вище, огортаючи станцію до найвищих вершин веж. Плутон одягнувся довгим хмарним покривом, де сутінки не відступають. "Наш новий дім!" - Лунає десь під сталлю.


Рука лягає на холодне скло. І знову, затамувавши подих, пасажири цілими сім`ями спостерігають, як з туману виходять шпилі водної станції терраформингу. Гігантські роботизовані голки оберігають її від айсбергів. Вони всюди, йдуть навіть біля кита-криголама.


Погляд колишніх землян прямує ближче. І навіть довга дорога, час сну в шляху і пересадка на Марсі не здатна підкосити цього первісного бажання - бачити нові землі, де засніжені гори виходять прямо з глибоких вод. Де небо розрізає сива блискавка, розчленовуючи тіло суцільного сутінку. І відкриває таємниці нової землі. Гірські пасма бачима лише на мить, і знову зникає в сірому тумані. А айсберги підібралися ще ближче. Але й вони розчиняться в океані нової землі.


Пари йдуть вгору, кружляють навколо шпилів, піднімаючись на кілометри, - це станція розчиняє останні сумніви нової мрії. Надводна частина міста блищить, освітлена неоновими вогнями і прожекторами. І дрібний планктон притулився біля її основи, не виходячи із зони теплої води. Він підстерігає фітособратiв, які припливають, як тільки гігантське око-дзеркало на орбіті висвітлює берег біля довколишніх скель, відігріваючи його.


Харон, похмуро мерехтячи, визирає з-за щільних кайданів хмар, потім знову зникаючи - спливає, його силует замінює світло інших супутників. І ось, зовсім з ним поруч, світить здалеку, світлом ліхтарика - далеке Сонце. Воно лише трохи обігріває, цей морок дивних довгастих хмар.


Кораблі причалюють до станції Плутон 1. У доках шумно, місцеві давно зачекалися. Зовнішні шлюзи відкриваються, впускаючи судна. Серця по обидві сторони розриваються. Роки йдуть, поки нові поселенці прибувають знову. Радісні вигуки робітників і вчених: "Ми припливли!"


Ми будемо будувати нові світи... Або?



Нікополь, 14 липня 2015

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!