02.02.2017 19:20
для всіх
329
    
  5 | 5  
 © Панін Олександр Миколайович

Зелені Очі

Зелені Очі

Легенда

На цьому світі
Багато чого
Дивного трапляється.

Йшов якось юнак ввечері додому, через гайок. Бачить, під деревом на пеньку дівчина незнайома сидить, очі заплющила, посміхається ніби.

«Дівчино, - каже юнак, - з вами усе гаразд? Чому ви у літньому платті на морозі сидите? Так замерзнути ж можна.»

Дівчина поглянула на хлопця з-під довгих-предовгих вій, а у самої очі зеленими вогниками мерехтять-переливаються.

«Дякую за турботу, - каже, - отже ти мене бачиш?» -

«Звісно» – не зрозумів, здивувався юнак.

«А мене ніхто тут бачити не може. Якщо ти побачив, то правду скажу. Я з іншого світу, у нас гарно і тепло завжди, але я зиму люблю, про яку тільки у книжках читала, дуже хотіла її в живо побачити. Знайшла стежинку до цього села і коли у вас зима, часто приходжу помилуватись, помріяти. Такий гарний сніг, дерева у срібних шатах, морозець. Для мене будь-який холод лише морозець приємний. Якщо ти мене бачиш, то можеш у гості завітати, коли не боїшся. То йдеш зі мною? Скоро вже ніч, додому час».

Юнак лише руку простягнув, сховав дівочі пальчики гарячі у своїй долоні і – щез. Чи дійсно потрапив у інші світи, чи заснув і замерз під казковий сон, тільки більше його ніхто не бачив.

Десь роки через три з’явився - таки хлопець у селі - молодий, гарний, у зимовому кожусі посеред літа.

Питали де пропадав, казав, що на на заробітки їздив, а коли згадували зимовий кожух – відмовчувався.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 05.02.2017 21:34  Олена Коленченко => © 

Кажуть у біди очі зелені) Але зеленоока не завдала шкоди юнаку, відпустила, хоч і через три роки, мабуть, покохала...

 03.02.2017 10:27  Тетяна Белімова => © 

Цікаво було б заглянути у зворотний бік історії, там, де залишився непромовленим світ зеленоокої...

 02.02.2017 21:00  Дарія Китайгородська => © 

О, ельфів у наші краї занесло! Круто :)

 02.02.2017 20:08  Віталій Перетятько => © 

Сподобалась мініатюра, аж обдало хвилею чи то романтики, чи то... сам не знаю чого. Аж самому захотілося зустріти таку дівчину....