30.04.2019 14:50
для всіх
277
    
  2 | 2  
 © Твоя Світла

Оріон

Присвячую Оріонові, що б це не означало

- А ніч... Ніч зачаровує, - вона знову зітхає так, ніби у наступну секунду подивиться співрозмовнику в очі. Та хіба це розмова, коли є лише голос у слухавці?


Та це єдиний промінчик щастя, десь далеко з-за горизонту - його дзвінок. Єдиний спосіб створити ілюзію присутності. Вона струшує з бордової валізи невидимий пил і бере телефон в ліву руку.


Переповнений вагон приміського поїзда. Він ледве набирає швидкість, повільно тягнеться сам і тягне пасажирів. Бабусь з клунками, чиїй спритності можуть позаздрити олімпійські чемпіони. Чоловіків із учорашніми газетами. Студентів. Безрадісний хмільний контингент. А ще Олю.


Як це дивно: у такому місці розмовляти про ніч, та ще й телефоном.


- Чому не день?


- Днем все надто просто. Буденно. Рутина, от і все.


- Ну це так. Я тобі розповідав, чому в дитинстві хотів космонавтом стати?


- Справді? Невже совкова пропаганда польотів на ракетах?


- Дарма іронізуєш. Мені колись дід розказав про те, що зорі такі ж, як наше сонце, тільки трохи далі знаходяться. І все. Дитині ж багато не треба, щоб перетворити це в нав`язливу ідею.


- Ще й яка правда. На зорі любив дивитись, от і в космос теж хотів злітати.


- Я навіть справжню ракету колись змайстрував. Вона була з картону і по-дитячому криво зроблена, але я свято вірив, що вона - диво техніки. Так от, якось вночі вирішив політати і стрибнув з дідової груші. Висновки. По-перше, гравітація існує. По-друге, коли я побачив зірки в очах, мені зовсім перехотілося кудись летіти. По-третє, моєму діду взагалі не можна розказувати історій, бо він потім вигадує мені прізвиська.


- Невже "Гагарін"?


- Він ще півроку називав мене Оріоном...


Тиша у слухавці змусила подумати, що він просто замовчав, та це означало, що дзвінок обірвався. Оля посміхнулася.


Для мене ти не Оріон, хлопче. Ти Всесвіт і кожна зірка у Всесвіті. І якщо я не стану тою, з ким ти збудуєш космос, то хоча б залишуся у спогадах найяскравішою кометою.



Київ, 2017

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 02.05.2019 08:49  Тетяна Белімова => © 

Нібито невеликий твір, а як багато авторка встигла і сказати, і розказати) Естетика прощання... А може, треба трохи більше віри в майбутнє, і воно, згідно законів всесвіту, наблизиться?

 30.04.2019 20:57  Лора Вчерашнюк => © 

+++++)))) Дякую!! ТЕпло, обнадійливо, мрійливо!!!!