17.02.2021 10:17
для всіх
96
    
  1 | 1  
 © Ольга Шнуренко

Дивна жінка

з рубрики / циклу «Ессе та нариси»

Вона завжди була дивною, то спокійною, як повноводна ріка на долині, а то бурхлива, як буря на морі.

Завжди намагалася бути чиєюсь тінню, в кращому випадку – правою рукою.

За життям спостерігала зі сторони, дуже рідко була в центрі подій.

Людей тримала на відстані витягнутої руки і не любила публічних церемоній.

Про те, що життя – театр, знають всі, але вона не була актором, скоріш за все, театралом.

Найбільше їй подобалася не гра «акторів», не гримаси, не грим – закривала очі навіть на лицемірство, але була в захопленні від декорацій.

Сидячи в партері, вона подумки була на сцені, відверта, щира, без фальші.

Тільки в думках і мріях вона була сама собою, і не тільки тому, що боялася проявити свою сутність, а тому, що знала – всім, хто поряд, загрожує руйнівна сила. Жаліла людей, але часом терпіння рвало греблю і не всі могли врятуватися від повені емоцій.

Пройшли роки, стихли бурі в душі, поряд вже немає нікого, лише спогади-уламки.

Нарешті можна бути такою, якою є від народження, тому що нікому тепер її  бурхливі емоції не загрожують, окрім неї самої…


#Ольга_Шнуренко



м. Київ, 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!