28.09.2021 19:55
для всіх
47
    
  - | -  
 © Каллистрат

Вареники

едемські оповідки

- Ну, як тобі спалося, Адамчику?

- Ох, Євочко і не питай вже таке наснилося, що я і не знаю де воно може бути. Але я от що подумав: раз ми з тобою в Раю, то оте, що мені снилося точно було у пеклі.

- Та що ж тобі наснилося?

- Ти мене питаєш – що? Так я тобі скажу – Гагаріна бачив!

- Ой боже, а що то таке?

- Та не «таке», а хто!

- То що, окрім нас може ще хто з’явився?

- Євочко, ну яка ж ти все-таки жінка! Це буде в далекому майбутньому.

- Слава богу, а то на вас всіх тут не наготуєшся. І що він робив той Гагарін?

- Що? Літав навколо світу в якійсь шкаралупі!

- Адамчику цього не може бути. Світ безмежний. А ти вчора, мухоморів бува не скуштував? Скільки разів я тобі говорила: не чіпай ті сатанинські грибочки.

- Євочко та я за весь день тільки і з’їв те, що ти мені на обід приготувала. Що то було?

- Господи, який же ти неуважний до жінок. Я ж тебе варениками частувала, а ти?

- Та що я? Добрі були вареники! Хто тебе навчив їх готувати, може отой Зміюка?

- Твій Зміюка, тут ні до чого, це я на божій кухні піддивилася, як їх там ангели ліплять для нашого батька – Господа.

- Добрі, добрі були вареники. Дякую!

- Ех ти – мужчина! Недотямок. Адамцю! Справжнє кохання завжди починається з вареників, а ти такий, що мимо тебе все пролітає непоміченим, окрім, може – Гагаріна. Так то ж в пеклі, а ми у себе вдома. Уважніше дивись навколо, а то зовсім уже …

- Добре, згоден. А що у нас сьогодні буде до обіду?

- Та от думаю, може борщ приготувати з квасолею, а до нього ще й пампушок з часником. Як ти на це подивишся?

- Та не тільки подивлюсь але й скуштую з задоволенням, але я все таки хочу тебе спитати: де ти береш свої кулінарні рецепти? Здається мені, що за цим точно Зміюка стоїть.

- Адаме, коли ти зі своїм Зміюкою таємно дивитесь по інтернет - віконцю футбол, я в цей час ходжу до бібліотеки і виписую там для нас кулінарні рецепти.

- У Господа що, є бібліотека?!

- А ти думав чого він такий розумний і все знає? Звісно, що від прочитаних книг і споглядання Всесвіту.

- Ти дивись?.. А я й не знав. Он воно що… То може Змій не такий уже й розумний, от правду люди кажуть: з ким поведешся… Треба подумати, футбол футболом, а жити якось треба…Ладно, Євочко, готуй борщ, а вже завтра почнемо жити по новому!


Амінь! )))



м. Київ, 27 вересня 2021 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 28.09.2021 21:02  © ... => Каранда Галина 

Дякую пані Галино )))
Та коли про таке пишеш, то не зовсім і зрозуміло ти в Раю, чи в пеклі )))

 28.09.2021 20:51  Каранда Галина => © 

а взагалі, борщ з пампушками, та ще й вареники - то таки да, їжа божественна))) Хоч я б їх трохи в часі б і розвела, бо відразу і пампушки, і вареники - то вже до гріха ближче! Чрево болітиме!)