29.09.2021 20:15
для всіх
43
    
  - | -  
 © Каллистрат

Едемське яблуко

едемські оповідки

- Адамцю, на скуштуй яблучко! Дивись яке воно гарне та червонобоке! Ось за цей бочок його і кусай, який же він запашний!

- Не хочу.

- Та воно ж тільки що з дерева, навіть на землі не лежало, чого ти не хочеш?

- Не - хо - чу!!

- Та що сталося? Ти якийсь не такий як треба, може тобі знову Гагарін вночі приснився?

- Ніхто мені не приснився, а я хочу спитати: де ти взяла це яблуко?

- Та де ж, як не у твого товариша Змія. Він мені його і дав.

- Тамбовський вовк йому товариш…. Ти коли брала це яблуко куди дивилась?

- Звісно, що на нього, щоб не було червиве.

- Жінко! Червиве яблуко, то є природа. Треба було на пику Змія дивитися, бо я його єзуїтську посмішку за дві верстви розгледів, а ти - ні, так як я буду їсти це яблуко, га? Зрада, чистісінька зрада! І це, називається друг? Щоб на ньому чорти свої онучі сушили.

А тобі скажу, якщо ти вже така хазяйка, то візьми поріж його на шматочки, добре підсуши на сонці, а коли прийдуть холоди, то ми з них приготуємо узвар, воно тоді вже буде без гріха. Сонце спалює все, навіть зраду…

І ще, дай йому якось знати що, якщо він ще раз запропонує тобі своє гріховне яблуко, то я зав’яжу його хвоста на морський вузол і він у мене тоді поповзає, гад повзучий…


От як в такому світі жити дальше, коли навіть під самим боком у Господа і така зрада твориться, не інакше як Сатана перевів своїх хлопців на преміальну оплату праці. Боже, боже, як же воно буде потім у тому світі?...



м. Київ, 27 вересня 2021 р.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!