11.10.2021 22:05
18+
121
    
  2 | 2  
 © Олена Яворова

Йти самостійно

Одного дня ти нарешті зрозумієш як то чудово – йти до усього самому. Не коли тебе хтось просуває або підштовхує, не коли до тебе прилітає добрий кудесник і всаджує на свій гвинтокрил – і мчить багацько миль на годину, - а самій, самому – ти йдеш крок за кроком, із кожним наступним – чиста радість і чисте відчуття сенсу – усього, що ти робиш. Йти до всього самому. Простою стежкою, не гвинтокрилом багацько миль на годину. Часом долаючи хащі. Йти – й крок за кроком отримувати те неповторне відчуття причетності до своєї долі. 

Йти – і у простих діях, і русі, хай повільному, на твій погляд, отримувати сенс. 

Блискавична думка, вражаюча своєю простотою – а якби завтра справди прилетів той кудесник та й закинув тебе на усі вершини усіх вершин… 

…лиш тепер розумієш, як багато б ти тим втратив. 

А твоя стежка – звичайна й проста. Звісно, унікальна – як і стежки всіх інших, - та в одночас банальна – як стежки тих самих інших теж. То так чудово – йти до усього самому. Усвідомлюєш силу. У руках і у ногах. Усвідомлюєш, що ти, зрештою, не якийсь хибний чи хибна – ти можеш і мусиш ходити своїми ніжками, так, ти можешь. 

А перші кроки вивільняють для тебе істину про самого себе, що, виявляється,  

...ти йдеш. 

І миттю – така сила. У скронях і долонях, і піднесення – від усвідомлення своєї дієздатності. Сила – що притаманна усім. Усім, хто наважується нарешті не – на колінця, на ручки чи шию – комусь, до когось, - а хай і повільненько – та крокувати. Не розмінювати ілюзію чисельних ефемерних милей на справжність прожитого тобою шляху. 

Шляху із сенсом. Шляху із відкриттями й переосмисленням. Шляху, який творить тебе самого – хіба на то здатні швидкі милі? 

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 18.10.2021 00:30  Каранда Галина => © 

Двозначно прочитала. І в прямому, і в переносному розумінні. Так - то велике щастя - могти рухатися самостійно. У всіх значеннях.