28.10.2021 08:39
для всіх
37
    
  1 | 1  
 © Йорг Вікрам

Дорожня книжечка

шванк - 56

з рубрики / циклу «Дорожня книжечка»

56.


ЯК ОДИН ФРАНК ЗАХВОРІВ, ВИПИВШИ КУБОК.


Один конюх, родом франк, унадився зо дня в день пити вино, не знаючи упину, від чого на нього напала претяжка хвороба і він вже не сподівався залишитись живим. Але добрі друзі порадили йому не падати духом, а звернутися до лікарів, які зможуть підняти його, навіть із смертного одра. Добряк зголосився на їх пораду і покликав лікаря; той зразу ж і прийшов, щоб оглянути хворого і призначити лікування.


Провівши обстеження сечі і пощупавши пульс, він по всім ознакам визначив, що франка звалила черезмірна пиятика. Хворий зажадав знати, що його підкосило. Лікар був жартівник і веселун, то й сказав:

«Воістину, синку, у твоєї хвороби одна причина, тебе гробить кубок. Якщо хочеш позбавитися своєї недуги, то розбий всі стакани і кубки».


«Добре, шановний пане – відповів йому хворий – а ви вже ж, будь ласка, постарайтеся вилікувати мене і я до кінця своїх днів буду обминати кубки і стакани, а вже коли дорвусь до вина і гарної компанії, то нап’юсь прямо із пляшки».


У відповідь на таку обіцянку розсміялися всі присутні; лікар теж засміявся і пішов додому.


Вільний переклад КАЛІСТРАТА.



м.Бургхейм, Німеччина, 1555 рік

Каллистрат цікавиться

  • КаллистратМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!