26.06.2022 05:36
для всіх
95
    
  2 | 2  
 © Каллистрат

Чорний Диявол

з рубрики / циклу «рассказы - 2»


Отож.


Подивишся в Інтернет, а там інформації, як бліх у старому кожусі. Але, якщо людина ніколи не читала про Котигорошка, то для чого їй той Інтернет?


Так от, якщо зараз спитати когось із вічно молодих комсомольців минулого століття, хто був першим «президентом» радянської країни, зуб даю, вони нічого не скажуть.

А даремно.


Хоча нічне стирання пам’яті у мізку і підтримує зранку в людині свіжість цього світу, але приводить до помилок і їх повторення. От і гуляємо ми як запетльовані по тій стрічці Мебіуса, то вверх, то вниз головою. Авжеж.


Ладно, повернемось до «президентів».

Всі знають, що в сімнадцятому році до Росії в «пломбованому вагоні» приїхала бригада найманців імперіалізму для повалення царської влади і встановлення чогось там нового.

Так от, якщо ви беретесь ліпити щось нове, то не повинно наслідувати старим зразкам і формам, а треба придумати щось інше, та хоча б тільки назву, на заміну того ж «царя».

І вони придумали для свого пролетарського майбуття - «Предсєдатєль ВЦИК». Тобто, «президент», прости господи. )))


Тому, відразу ж після перевороту, дев’ятого числа його і призначили. «Прєдседатєля - президента». Щоб їм …

І кого вибрали? Вони обрали людину, яка вже з дитинства з усіма сперечалась і ні з ким не згоджувалася. От з цього почалося й тут: по-перше, каже він, якщо ви вже влаштували таку дурню, як цей військовий переворот, (він був проти цього) то давайте тоді запросимо до влади і меншовиків з есерами. А йому відповідають: «Льова, ти що рамси переплутав чи як? Ми ж «слуги народу» і боремося за щастя простих людей, а ти нам тут якихось бариг клеїш. Так не пойдьоть! Прийде час і ми об’явимо про загальну електрифікацію країни. Поняв?» І звільнили.

Та він там і перебував недовго, десь з 9 листопада по 21, за новим стилем, звісно. Не підійшов по направлєнію.

А, ну так, це був Лев Борисович Камєнєв – Розенфельд за народженням. Вірний соратник Леніна, але був одружений на сестрі Лейби Бронштейна, за що його потім і розстріляли як троцькіста в 1936 році. Отак от. Але це перший «президент». За ним з’явився і другий, про якого й річ.


Так другий…. Треба сказати що на початку у більшовиків був кадровий голод, їх же було зовсім небагато. Так от Ленін стикнувшись с таким ділом поставив запитання: де взяти нового «президента»?

А йому й кажуть: та ви не хвилюйтесь, єсть тут один, хоч і маленького зросту (1, 6 м на гарних підборах), але нашої масті і має потужний бас, на нього навіть Шаляпін дивується. Розумний хлопчина, ходить весь одягнений в чорну «кожу» і носить на голові картуза, хоча в армії ніколи і не служив, а з того що зараз війна, так він собі ще й борідку відпустив. Весь у фасоні, з якого боку не подивись.

Ленін і питає: та хто ж це такий? А йому й відповідають, - та це онук Ізраїля і син Мойсея - Яків - Аарон Свердлов.

Ну, от і добре, згодився Ленін, призначайте.


Ось так Яків – Аарон Свердлов і став другим «президентом» пролетарської країни і пробув ним десь з 21листопада 1917 р. до 16 березня 1919 р., поки не помер, чи то від хвороби, чи то від побиття.


Є дві версії його смерті. Перша – офіційна: 6 березня 1919 року повертався він потягом з Харкова до Москви і в дорозі підхопив «іспанку», від якої і помер, (хоча ті, що були поряд з ним лишилися живі і здорові) а неофіційно кажуть, що в місті Орлі, він нібито хотів виступити перед страйкуючими робітниками і шиконути своїм басом, але ті: чи то добре вже знали про його діла, чи може їм не сподобалася його масть, але віддубасили так, що повернувшись до Москви він зліг і помер. І поховали його досить швиденько, щоб не підіймати зайвий галас і питання, чому це пролетарі прибили свого вождя.


Отак от було. Відійшов хлопець молодим і, навіть, не був розстріляний як всі інші пособники троцькістів. А от куди він вже попав після смерті, так про те ніхто не знає, в рай чи в пекло? Згідно зі своїм епічним прізвиськом «Чорний диявол», мабуть що не в рай. Та більшовики такими й були: «Залізний Фелікс», «Демон революції» це про Троцького – Бронштейна і т. д.


Так, а що ж встиг натворити, за той короткий час, цей молодий хлопчина для блага народу зі своїм званням «чорного диявола»?


- був одним із організаторів розгону Установчих зборів 6 січня 1918 року. Що хотіли на тих зборах встановити? Та хотіли нарешті вже відмовитися від монархічної імперії і перетворити країну на федеративну демократичну Республіку, але хіба ж для того більшовики взяли гроші і робочий підряд на переворот, ні; імперія їх також влаштовувала, але не якась там стара монархічна, а своя – молода, червонозоряна і кров’ю умита. І у них це, таки, вийшло.


- на засіданні ВЦВК 20 травня 1918 року тов. марксист сказав такі слова: «Якщо в містах нам вже вдалося практично вбити нашу велику буржуазію, то цього ми поки не можемо сказати про село. Тільки в тому випадку, якщо ми зможемо розколоти село на два ворожих і непримиримих табори, якщо ми зможемо розпалити там ту ж громадянську війну, яка не так давно йшла в містах, якщо нам вдасться підняти сільську бідноту проти сільської буржуазії, (?) – тільки тоді ми зможемо сказати, що по відношенню до села, зробили те, що змогли зробити для міста». А ще він наголосив, що в боротьбі з контрреволюцією треба проявляти «максимальну твердість». Отаке от мале, а завзяте.

І вони знову, таки, зробили.


- розстріл царської сім’ї в ніч із 16 на 17 липня 1918 року. Якщо коротко: сім’я царя була відправлена до Єкатеринбургу і сиділа там в домі купця Іпатьєва в очікуванні рішення про свою участь. Більшовикам, як завжди, думати було важко, тому вони і послали в Москву тов. Голощьокіна Шаю Іцковича спитати, що ж їм робити з цими пережитками. Там він зустрівся з Леніним і Свердловим, та й спитав. А ті кажуть: розстріляй їх, але так, щоб потім ніхто не зміг сказати, що це ми сказали. Шая відповів «Єсть» і поїхав назад в Єкатеринбург. Там він змінив старого коменданта дому на Юровського Янкеля Хаімовича і той з поставленим завданням справився на «відмінно» - сім’ю знищили.


- «червоний терор». «Червоний терор» було оголошено 2 вересня 1918 року Яковом Свердловим у зверненні ВЦИКу і підтверджено постановою Раднаркому від 5 вересня 1918 року, як відповідь після замаху на Леніна.

Що воно було? В один і той же самий день (випадково?!), а саме 30 серпня 1918 року в Петрограді молодий єврейський поет Льоня Канегіссер взяв та й застрелив Мойсея Урицького, голову Петроградської ЧК.

Того ж дня, в Москві, напівсліпа Фаня Каплан стріляла в онука Сруля Бланка, тобто Леніна, про це знають всі.

Після такої «їхньої» перестрілки завзятий більшовик Яків – Аарон вирішив навести в країні лад і влаштував «Червоний терор».

Мабуть, що найбільшою акцією «червоного терору» зразу ж тоді став розстріл в Петрограді 512 заручників, куди входили представники бувшої еліти, сановники, міністри, професори та інші. За офіційними даними ЧК, в Петрограді було розстріляно близько 800 людей та ще і в Кронштадті 1000 контрреволюціонерів. А потім і пішло і поїхало по всій країні і скільки було жертв того терору, мабуть вже ніхто і не підрахує. Отакий був Яша.


Примітка: Про «червоний терор» вже написано досить багато, але, мабуть що, першою книжкою було видання роботи Петра Мельгунова «Красный террор в России» в Німеччині в 1923 році. Книга викликала великий резонанс в Європі. Так що «там» добре знали про діла більшовиків. У нас вона вийшла з друку в 1990 році вже з доповненим текстом другого видання 1924 року.



- «розкозачення». Саме Яків – Аарон розробляв і запроваджував директиву від 24 січня 1919 р. про знищення козацтва, він же її і підписував. Козаків призначалося знищувати не тільки як клас заможних і вільних людей, а і взагалі як козаків, тобто етноцид в чистому вигляді, ну не подобалися Аарону такі люди. І знищено їх було чимало, історики говорять, навіть про мільйон, чи два, а там хто його знає. Надзвичайно криваве було діло.


Отакі от тоді були марксисти, перевести стареньку через вулицю їм було в западло, а відправити якийсь мільйон неповинних людей на той світ, та то як два пальці об асфальт.

А чому Яків був «Чорним дияволом»? Та його так називали і білогвардійці і всі інші за діла і за незмінний наряд із чорної шкіри.



P. S. Трійця батьків – засновників пролетарської імперії:

- Лейба Бронштейн (Троцький) – «Демон революції»;

- Яків – Аарон Свердлов – «Диявол революції», «Чорний диявол»;

- Володимир Ульянов – Бланк – «вічно живий Ленін».


І що вони породили?!



м. Київ, 15 липня 2022 року.

Каллистрат цікавиться

  • КаллистратМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!