30.10.2022 06:04
для всіх
43
    
  - | -  
 © Каллистрат

МАРКСИСТИ

з рубрики / циклу «рассказы - 3»

Зранку треба було сходити в одну із державних установ. В місто вийшов як завжди в «піонерський час», тобто це коли вже на вулиці виходять згорблені і посивілі «юні ленінці».


По дорозі мене настиг сигнал повітряної тривоги, і небо загуло і застогнало. Коли я вийшов із-за рогу будинку то, побачив, як із приміщення школи вчителі виводять своїх маленьких школяриків і ведуть їх до підземного бомбосховища. Отаке от у них дитинство.


Дивлячись на таке, чомусь почав згадувати про давно минулі події і тулити їх до нинішнього сьогодення. Було діло…


Коли сто років тому до російської імперії заїхали марксисти – найманці і під гаслами «Мир народам! Земля селянам!» вчинили державний переворот для захоплення влади і проведення свого соціально – економічного експерименту, що потім перевернув увесь світ, то вони зразу ж поділили населення на класи, розв’язали криваву громадянську війну і почали вбивати «класово чужих» розумних і здібних, залишаючи для чистоти свого нелюдського експерименту людей неосвічених і нездатних приймати самостійні рішення. Опір марксистам був значний, але маси простого народу переважили.


Країну зруйнували вщент, а землю, що ж – землю, … її спочатку віддали селянам, як і обіцяли, а потім з бігом часу, забрали і мільйони селян в ту ж землю і закопали.


Чим закінчився експеримент? Та як і завжди боротьбою. Спочатку боролися з ворожим світлій ідеї, капіталізмом, а наостанок була всенародна боротьба з масовим алкоголізмом, вже нових радянських людей, тим і скінчилося.


Минуло сто років. І виросло, вже десь - таки, покоління три радянських людей з усіма наслідками над ними зробленого. І тепер уже без усякого опору, на вільних демократичних виборах вони вибрали для себе «марксистів», що йшли під гаслами: «Перестати стріляти! Ми всі президенти!» (добре хоч не кухарі з кухарками!).


І так, як і тоді, сто років тому, отримали і зруйнування країни і криваву війну, і від’їзд в закордонну еміграцію розумного й працьовитого люду, який можливо і не повернеться додому.


То, може вже не варто довіряти гаслам марксистських ленінців – зеленінців? А жити своїм розумом. Чи як?...



м. Київ, 25 жовтня 2022 року.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 30.10.2022 08:33  Каранда Галина => © 

я не голосувала за зеленського.

Але я не розумію, чому ви намагаєтеся саме на нього повішати всіх собак.

Звинувачувати його то в пандемії, то в війні - то вже перебор.

Війна почалася в 2014, ворота до неї відкрилися в 2010 після виборів януковича. І, якби після 2004 не пересралися ющенко з юлькою, то яник не мав би шансів. Причому увесь цей час за всіма цими процесами слідкував і підігрівав їх путін.

що й зараз успішно продовжує робити.

Да, Зеленський не цяця. Був наївний і щиро вірив, що какая разніца. Наробив помилок, сам чи підштовхуваний до них друзями-ворогами, хрен там іх відрізниш одне від одного. Десь дурень, десь "хотів як краще, а вийшло, як завжди". Точно так же, як і Порошенко. По відношенню один до одного, вони обидва вели себе недостойно. По відношенню до України і своєї ролі в ній - їм дісталося розгрібати такі часи й події, що навряд чи хоч хтось у світі знає, як правильно діяти. Я правда не знаю, хто з них більша сволоч чи більший зрадник. Можливо, обидва, можливо, жоден. Але зараз ми повільно, в крові, але перемагаємо. Тож давайте не лити бруд самі на себе - це є кому робити і без нас. Винувата росія. І ця війна була неминучою. Ми ще й непогано з нею справляємося.