26.07.2024 08:38
для всіх
16
    
  1 | 1  
 © Луїджі Малерба

Жарт над нащадками

з рубрики / циклу «Казки для ДОРОСЛИХ»

Багато - багато віків тому багаті, могутні єгиптяни, не знаючи, як змарнувати час, вирішили пожартувати над нащадками. Вони почали тесати з каміння дивні фігури без голови і хвоста або з хвостом, але з жіночою головою. Побудували величезні гостроверхі споруди без вікон, без дверей і замурували там скарби – золото і срібло. Вони навіть винайшли спосіб зберігати тіла померлих, замотуючи їх в тканину просякнуту смолами. Багато різної всячини заховали вони під пісками, а на гладкому камінні начертали якісь значки і малюнки, схожі на послання.


Люди, що населяли Єгипет в наступні віки, ламали голову над розшифровкою цих значків, вчені всього світу просто волосся на собі рвали, через те, що не могли нічого зрозуміти. Щодо пірамід теж було багато різних здогадок; їх міряли з верху і до низу і знизу доверху, вираховували площу і кубатуру.


Нарешті, після багатьох досліджень, нащадки все розставили на свої місця. Те, що єгиптяни замислили як жарт, було названо останками великої древньої цивілізації. Нащадкам вдалося навіть розшифрувати малюнки, висічені на камені, а потім, приклавши ще багато зусиль, вони прочитали складені з цих малюнків історії і казки, які були перекладені на різні мови і надруковані у всьому світі.


Вільний переклад КАЛЛІСТРАТА.



Італія, Рим., XX ст. н. е.

Каллистрат цікавиться

  • КаллистратМожете залишити хоча б два слова чи лайк?
  • Задонатити
  • Добровільну фінансову допомогу на розвиток проекту у вигляді довільної суми коштів, яка Вас не обтяжує, можна швидко надіслати за вказаним під кнопкою "Задонатити" посиланням

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 26.07.2024 10:06  Каранда Галина => © 

так - так!) ці нашадки іноді дуже смішні у своїй інтерпретації історії!
я колись теж щось писала в цьому ракурсі...

Оповідання - СКАРБ. Автор: Каранда Галина