07.09.2009 00:00
-
835
    
  - | 1  
 © Яніка Терещенко

Конфлікт “Я”

Дійові особи:
С – серце
М – мозок
НС – нервова система

М: - Ти – ідіотка. 

С: - Ні. Ти просто Людина! 

М: - Постійно щось прораховуєш, аналізуєш, а я залишаюсь винним, коли щось іде не за планом. 

С: - Це – життя. І кожному властиві прорахунки. 

М: - О, ці вже мені докори сердечні! Якщо забажаєш, ти все здатне виправдати. На відміну від тебе, я не вмію жити ірраціонально, рухатись не по траєкторії. Де тут логіка, де суть? Коли я намагаюсь зробити краще, ти все псуєш одним помахом руки. Твої амбіції в секунду знищують фундамент, який я будував тривалий час. Невже тобі це приносить задоволення? 

С: - Якщо я почну думати, навіщо тоді я? Поки я щире, поки плачу і співчуваю, поки я відкрите всім спонтанностям долі, доти й живу. 

М: - У тебе не життя, а погодні умови. Стабільності немає. Ти примушуєш мене рухатись то в один бік, то в інший: я топчуся на місці! Невже можна бути таким егоїстичним? За одним твоїм імпульсом ноги біжать, руки пишуть, ти працюєш цілодобово, вискакуючи з грудей, в той час, коли я взагалі нікому не потрібен. 

С: - Вибач, та інакше я не вмію. Навчи мене, адже ти такий розумний! 

НС: - Мені здається, що… 

С: - Скажи мені, чому постійно не користуєшся своєю такою нахваленою пам’яттю? Натомість, я ношу шрами весь час, і зверни увагу, нікому не дорікаю на це! Я – ознака людяності. І ти без мене – ніщо, шматок брухту! Що таке совість, співчуття, вірність, розпач, почуття провини чи образа, радість та кохання? Це твої рушійні сили. Там, де ти сповнений розрахунку, вигоди та хитрості, мене поруч немає. 

М: - Там, де ти сповнене ейфорії та сентиментальності, немає поруч мене! 

НС: - Можливо, досить вже…?!  

С: - … 

М: - … 

НС: - Озирніться навколо. Куди зараз дивляться її очі? – В нікуди! Що роблять її руки? – Вони нерухомі! А уста? – Вони німі! Мені душно, і тісно, і нестерпно бачити нас уже третю добу у цій замкнутій темній кімнаті. Вуха не чують мелодій, очі не бачать світла, обличчя забуло про посмішку… Я скоро збожеволію, якщо ви не припините сперечатись і не займетесь кожен своєю справою!.. Як би там не було, я вимушена нагадати вам, що ми – система, яка лише у взаємодії нагадує про те, що нас об’єднує – Людську Душу… 



21.08.2009

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 20.02.2012 01:07  Каранда Галина => © 

цікаво. особливо оце: "Якщо я почну думати, навіщо тоді я?"