13.09.2012 00:00
-
325
    
  8 | 8  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Прелюдія до звичного….

...а вітер в вересні все-одно пахне стиглими яблуками, навіть якщо довкола бубонять по асфальту каштани(((

Мереживо білизни впереміш із атласом ночі звабливим спокоєм із пліч  спадають долілиць…

Розплітання  коханих впокорених обійм дещо засмучує, але ж і обнадіює водночас - по зрадницьки і спрагло кидається розкішна Панна за мить в обійми ранку.

Залишки  завихрених сновидінь так бережно змивають потоки води зі зніженого тіла…

Доріжки парку за вікном забубоніли вранішніми пробіжками, захеканими бігунами, зрілими плодами каштанів.

Сонце вранішнє вихлюпується на  щоки „сумною радістю” вересня!

Джезва граційною шиєю виструнчується, нагрівається, чекає... Прийшов і її нарешті час!  Прийма так похапливо  у себе  зерна кавові, дрібно-дрібно змелені, аби віддатись з усією пристрастю  своїй Панні.

Продовжується  витончене зваблення вранішніми ароматами  кави, парного молока „kenzo„ ще теплої випрасуваної чоловічої сорочки, вітру, що крадеться в хату крізь прочинене вікно.

А вітер в вересні пахне яблуками стиглими!

Затори слимаками лізуть, несучи жадібне людство  по наступну дозу „трудодня”…

А десь за сотні кілометрів достигають, певне,  золоті ренети  …

Закипає день у джезві четверга...

 



Київ, вересень, 2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.01.2014 00:38  Сорок Восьмий 

вишукано і просто гарно

 14.09.2012 16:35  Деркач Олександр => © 

Епіграф - класний! Есе - супер! така насичена вранішніми, вдало підміченими штрихами, замальовка!

 14.09.2012 11:18  Володимир Пірнач => © 

Крутий текст,
і бувають же у людей такі ранки..
Шикарно, Іринко :)
Плюсую.

 13.09.2012 22:08  Каранда Галина => © 

)))) доброго вереснево-кавового ранку з ароматом яблук!)))

 13.09.2012 20:58  Ем Скитаній => © 

чудовий вересневий етюд! і дуже, дуже вправно виписаний отой вітер, що крадеться запахами стиглих яблук крізь прочинене вікно у хату. дякую. я наче вмився свіжістю осіні.

 13.09.2012 20:10  Тетяна Чорновіл => © 

Така по справжньому осіння мініатюра! Осінньо кавова пристрасть! Дуже гарно!