24.11.2012 16:37
для всіх
2717
    
  12 | 14  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Я пам`ятаю...

Я пам’ятаю усе! Усе достоту! Ще задовго до мого народження – ціле життя назад,  я пам’ятаю , як голодні агонії мене зводили з розуму! Як помирала повільною, штучно продуманою для мільйонів життів, смертю!

Я була німою опухлою дитиною! Я була божевільною голодною мамою, яка до останнього, вила, як знесилена вовчиця, шукаючи рятунку для дітей!  Я була зневоленим, з помутнілою свідомістю батьком восьми діточок, які одне за одним помирають, стаючи висохлим гербарієм на сонці, так і не дочекавшись гарячої юшки з гнилих бурячків, який і сам отупіло знесилено гасне, втрачаючи останні живі рефлекси,  здатні  боротись інстинктивно за життя! Я пам’ятаю, як вбивали снагу до життя, остатки радості сірим радянським болотом з-під підвод, якими вивозили тільця померлих діток. Як гасли в дитячих, старечих, зрілих очах надії!

У памяті моїй вириті цілі кратери болю  голодними смертями мільйонів-мільйонів українців! У моїй-твоїй-нашій спільній на усіх, національній памяті! Їх нічим не закопаєш вже, не засипеш брухтом нових історичних подій нації!

Одне життя назад, 80 років тому – я пам’ятаю, як була своїм змореним народом! Я пам’ятаю й те, що фізично винищити цілі покоління українців – не головна ціль Леніна, Сталіна і їх «сатанинської команди»! Технології масових вбивств – досконалі. Ті добре знали, що гени наступних поколінь усе пам’ятатимуть! Поставити одне покоління голодними на коліна, знищити, мов загнаних в клітку тварин, а ті, що виживуть – житимуть з комплексом принижених ще сотні років! "Чиста" робота на випередження! Гени пам’ятають! Так! Адже як тоді я пам’ятаю усе достоту у 32-33-му, іще не народившись?! Я, і кожен з нас, хто пам’ятає, як 11 мільйонів невинних – знищено  найгіршою формою катувань за всю історію людства – ГОЛОДНИМ МОРОМ!

 З відмінною пам`яттю народжуються діти, онуки-правнуки отих, хто вишукано снідав з порцеляни у ситих їдальнях голодних 32-х років, прицмокуючи, перенасичені здобою, виношували сатанинські плани нищення українців за трапезою, відригуючи смертю... Онуки й зараз працюють "де треба"... Династії "мужніх" керманичів, котрі усе святе, називають і сьогодні «отрыжкою»…! Владні мужі сьогодні -  як і 80 років назад їхні діди, прадіди, істинно ненавидять! Такий клан і досі реалізовує свою політику винищення нації!

Чи ви гадаєте, переродились вбивці мільйонів українців?! Та ні! Вони між нами! Над нами! вказують пальцем, в котрий бік нам рухатись! Чи не ті, у памяті  яких  відсутній біль за свій народ, за штучний голод, за масові приниження нації? Чи не нащадки тих, хто глумився над дітьми у страшних 32-33 чорних для України роках? І  їх гени усе пам’ятають  - злобу дідів-прадідів,  живучи на оцій святій землі, ті, хто живцем закопував стогнучих опухлих дітей. Не чужих – своїх таки!!!

Я пам’ятаю все! Я пам’ятаю…           



24.11.2012

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 26.11.2016 15:35  © ... 

Запалімо Свічку Пам`яті за мільйони невинних маленьких і великих сердець, які померли найстрашнішою смертю - від голоду...ШТУЧНОГО ГОЛОДУ, ПРИДУМАНОГО МОСКАЛЕМ!

 26.11.2012 21:18  Наталя Данилюк => © 

Мороз по шкірі...Дякую Вам за це зболене відчаєне одкровення,яке пробирає до кісточок!..Це наш біль і наша непоправна втрата...І ця пам`ять повинна пломеніти в серці кожного свідомого українця.

 25.11.2012 19:10  Ницик Андрій 

Сумно... :(
Запалювали вчора удома свічку. Кожен рік запалюємо. І дивимось, скільки свічок горить в будинку навпроти. На жаль, щороку все менше. :(

 25.11.2012 08:48  Зав`ялова Валентина => © 

Як все точно і вірно. Дійсно, є ми і є вони. Діти і внуки комісарів та їх холуїв. Які з піною у рота намагаються довести, що це була просто засуха, що українці просто намагаються зірвати бонуси... Вірю, що українці дійсно візьмуть та реалізують історичні бонуси на благо собі та іншим порядним людям.

 25.11.2012 02:32  Тетяна Белімова => © 

Дякую, Іринко, за цей твір! Твіє есе доводить - ми єдині! І нас не поділять на Регіони якісь там регіони!!!
Ми маємо робити все, що у наших силах для пам`яті нашого народу! Намалювати плакат і повісити у власному під`їзді! Подзвонити усім знайомим і нагадати про свічу пам`яті у їхньому вікні! І, звісно, писати!
Якою б какою не був Ющенко, з точки зору багатьох, але Меморіал біля Лаври, Калиновий гай пам`яті, тисячі хрестів і пам`ятників по всій Україні - це його заслуга!

 25.11.2012 01:16  Марієчка Коваль 

важка тема. Роздирають протиріччя мене, було легко нас обікрасти і принизити.

 24.11.2012 21:18  Микола Чат => © 

Сильно.

 24.11.2012 20:15  Сашко Новік 

тяжко

 24.11.2012 17:57  Деркач Олександр 

 24.11.2012 17:40  Тетяна Чорновіл => © 

Так болюче Ви написали! Просто крик душі!
Сама дивуюся отим 13 відсоткам! І не тільки!
Пам"ять у всіх різна, виявляється! ((

 24.11.2012 16:48  Каранда Галина 

 24.11.2012 16:45  Суворий 

13% комуністів це не їх заслуга, це поразка тих, хто під гучними гаслами будує маєтки по Безрадичах... Народу вони більш огидні ніж ті, хто підхопив кривавий, але файно розкручений бренд Комуністичної партії...