13.12.2012 00:00
-
239
    
  12 | 12  
 © Ірина Затинейко-Михалевич

Столиця в зефірі


Повно зефіру білого довкола! Скажеш, занадто приторно? Казково ж! Тонами зефір летить з неба і так по-зимовому, ліниво влягається, розповзається в суцільний зефірний  «ліжник». Плетиво цього дивовижного кондитерсько-морозного покривала – майже беззупинне! Сніжинка до сніжинки впродовж кількох грудневих днів і … Столиця у зефірі! 

Збій технології, мабуть, відбувся на небесах – плани перевиконані! Небесні кондитери до св. Миколая пакують в подарунки виключно зефір – цьогоріч, на особливе замовлення малят та дітваків, складові  неймовірної смакоти «СНІГ! СНІГ! СНІГ! І ТІЛЬКИ СНІГ!»  Цукерки, чоколядки, мармеладки відмінені! Ніхто не замовляв в листах до св. Миколая!

Тисячі тон зефіру одного лише! Кондитерам немає діла  до хвилювань дорослих: введений надзвичайний стан через снігопади,  затори дрімучо-ліниві, мокрі ноженята, загублені санчата в кучугурах снігу, бурульки нечемні, гілки поламані…Та що їм!? 

 Перевиконані плани – це ж похвально!

Іду з роботи у тунелях білих казкових і ловлю себе на думці, що чомусь тішусь по особливому, як дитинча! Що радість розтікається в мені майже безпричинно, як та зефірна маса під ногами. Як  посміхаюсь на зустріч незнайомим людям, бажаючи мисленнєво щастя! Отак безпричинно! Топчу ногами по батярськи, стрибаю, забуваюсь, гублю в цих снігових лабіринтах усю вдавану діловитість.  Радію! Зупиняється мить груднево-казкова!

Столиця в «зефірі»!!! УхJ



12.12.12.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 13.12.2012 22:16  © ... 

Дякую усім за відгуки:) я й сама не особливо захоплюсь зефіром, але враження й справді таке, наче хтось безмірно кидається зефіром. Щиро вдячна за уважність!

 13.12.2012 22:09  Сашко Новік 

класно. не уявляв сніг зефіром, бо в зефіру ще рожева половинка є. сподобалось. на роботу хожу пішки до розвозки км десь 2. гарно

 13.12.2012 21:58  Тетяна Чорновіл => © 

Аж зефіру захотілося!!!! Казково і солодко! Мабуть, до Черкас не вистачило! У нас випав звичайний сніг! :))) Але також дуже гарно!

 13.12.2012 20:33  Марієчка Коваль 

Гарно. По-своєму, але трохи не хочу уявляти зефір під ногами. Взагалі, не хочу. Але прикольно.

 13.12.2012 17:42  Наталя Данилюк => © 

Який чудовий зефірний настрій!Аж душа радіє,коли вимальовуєш в уяві цю казкову картинку!Смачно і невагомо!

 13.12.2012 11:48  Володимир Пірнач => © 

Мда.. що є то є.. зефіру в столиці повно, його солять а він падає і падає)))
Потім приносиш додому повні шкари соленого зефіру, який на ранок лишається на взутті білими, ніби накрохмаленими, переплетіннями.
Сподобалось.
Плюсую.

 13.12.2012 02:13  Каранда Галина => © 

))))) морозиво.....
а в епіцентрі дійсно абсурд...