22.12.2012 14:49
-
2744
    
  9 | 9  
 © Каранда Галина

Геніально просто

Геніально просто

фейлетон

Одеську вулицю Івана та Юрія Лип з бійками перейменували на вулицю Пішеніна. І це не єдина новація місцевих депутатів. Вулиця Світла відтепер стане Темною, а Абрикосова - Каштановою. Під час розгляду цього питання на сесію міськради намагалися потрапити невдоволені такими новаціями. Зчинилася сутичка із охоронцям мерії, під час якої сторони застосовували і сльозогінний газ, і пожежні брансбойти.

От любить наш народ рідну владу, і верховну, і місцеву,  різними нехорошими словами поза очі називати.  Наче й тупа, і недалека, і нерозумна, і неграмотна…  А я вам так скажу – то все видимість.  Насправді вона – геніальна. І зразу – приклад,  поки в мене ще тухлі яйця не полетіли…

Так от: прийнято рішення перейменувати вулицю «Світла»  на «Темна», а «Абрикосова»  - на  «Каштанова». Ну, як для нас, маси сірої, то воно наче ідіотизм. Але ж яка за цим творча робота думки стоїть! Ось дивіться. Перейменували, наприклад, вашу вулицю. І вмить всі документи, на яких та незугарна стара назва значиться, недійсними стали. І ви, як свідомий громадянин рідної демократичної держави, чортихаючись і матюкаючись, вистоюєте черги в БТІ, ЖЕК, паспортний стіл і т.д. і .т. п. з благородною метою обміняти свої кревні на новенький папірець чи штампик. Це ж яке наповнення держбюджету! Яка турбота про соціальну сферу! Далі  виникає ж необхідність поміняти і таблички на будинках, і зміни зробити в купі офіційних документів… Беремо гроші з бюджету… А хто ж там перевірятиме, що та табличка коштує не 100 гривень, а 10, і що виготовлялася вона на підприємстві вашого свата?!… Це ж такі дрібниці! Ну, трохи люди побурчать, блукаючи містом, кілька поштарів з розуму зійдуть, намагаючись тримати в голові всі старі-нові назви… Але ж вигода, вигода яка! Просто й геніально. Все, устаткувалося, притихло… надходження зменшилися…  Не проблема: аврально рубаємо абрикоси-каштани  - ось вам і «Пенькова». Або «імені-вашого-свата»… бо ж скільки людина хорошого для народу зробила!

Мені аж язик свербить розказати вам, як, наприклад, цікаво організували в Лубнах повірку лічильників, як грамотно і розумно періодично міняються інструкції в міськгаз і водоканалі, кожного разу змушуючи абонентів витрачати тьму часу-здоров’я-грошей на постійне підганяння свого житла і документів під ті інструкції. Тим більше не буду казати, бо й сама можу лише здогадуватися, під які організації і під яких людей ті інструкції пишуться, і чому вони міняються практично відразу після зміни власника організації, що трапляється останнім часом якось підозріло часто…  Не скажу я вам нічого. Мовчки стоятиму в чергах і бігатиму по інстанціях, радісно оплачуватиму всі квитанції і славитиму геніальність рідної влади. Адже політичну і фінансову еліту треба ростити! Ми ж і є те органічне добриво ( ну, не писати ж тут таке неприглядне слово, як «гній»), на якому вона зростає і процвітає.  То ж хай живе українська влада – найгеніальніша влада в світі!



Лубни, 22.12.12

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 24.12.2012 20:32  Деркач Олександр => © 

з тих 250 мінімум 50 отого гол.инженера...

 24.12.2012 14:31  © ... => Суворий 

Президент України Віктор Янукович призначив Наталію Королевську міністром соціальної політики України.
 дуже мудро з його боку... типу - хай тепер викручується, як може...

 23.12.2012 19:57  Тетяна Белімова => © 

Це все так обурює! Сотнями тисяч тон фейлетонів завалити нашу улюблену раду, по декілька тон на кожного депутата! Так, як раніше партизани листівки розкидали із літачків - бах на азірова в кабмін! Благо, що вони поруч!!!

 23.12.2012 03:12  Деркач Олександр => © 

Да, влада геніальна...проХЮНДАЇ ще ті, а ще останнє - носилки для нацбанку за 53 000грн. та ще медобладнання на 2 500 000 грн і це ж не лікарня)) а за вулиці - мені вже втретє прийдеться переписуваться за 10 років(((

 23.12.2012 00:16  Наталя Данилюк => © 

{#}О, так!Що-що, а геніальних рішень у нашої любої влади, хоч греблю гати!І все це робиться з однією метою - витягнути з людей побільше грошей у держбюджет, який потім потихеньку розкрадатимуть.Актуально і наболіло.

 22.12.2012 16:34  Сашко Новік 

сумно

 22.12.2012 15:26  Ем Скитаній 

спочатку сміявся, але потім озлобився - це наші, рідні і гарні хлопчики і дівчатка служать цій "геніальній " владі...і з нас же деруть три шкури при при першій найліпшій для них нагоді...оце певно і є совітська спадщина шлунково-кишкового мислення із перевернутою мораллю, а саме - обдури ближнього, аби він не здурив тебе...прагматизм по совітськи...

 22.12.2012 12:13  © ... 

 22.12.2012 12:02  © ...