27.04.2013 18:27
для всіх
297
    
  1 | 2  
 © Турчиневич Галина

Усмішка

Усмішка і слово – це наймогутніша зброя у світі. Навіть сильніша ніж ядерна бомба. Вони можуть як вбити, так і врятувати; просто потрібно направити хід своїх думок і інтонацію голосу в потрібне русло. Чому вони такі могутні? запитаєте Ви. Можливо, тому, що посмішка – це стан душі, а як відомо, людська душа – найпотаємніше місце людини; ні один вчений світу не зміг її докорінно дослідити.

 Для підтвердження своїх роздумів, я розповім Вам одну історію.

 На мості стояв молодий чоловік схилившись над перилами. Під ним спокійно текла річка. Їй було байдуже до людей, до їхніх почуттів, вона текла в далекі далі, щоб побачити все нові і нові місця.

 На такий вчинок чоловік зважився не з красивого життя. Усі ці насмішки друзів з його нерішучості та слабкості, вчорашнє насміхання коханої дівчини з того, що він не здатний розв’язати простішої проблеми, і що йому ніколи не стати таким же крутим, як його друзі.

 Чоловік продовжував дивитися на стрімку воду, і уявляв, як незабаром застигне в її холодних обіймах й попливе з нею далеко-далеко, від усіх цих проблем та невдач.

 Раптом якась невидима сила змусила чоловіка зупинитися і поглянути в натовп людей, які проходили мостом. В натовпі він побачив дівчину. Таку ж, як і десятки інших дівчат, що крокували мостом, але в неї була одна особливість – вона посміхалась… Посміхалась до нього такою щирою і відкритою усмішкою. Дівчина пройшла і пішла дальше, а чоловік із жахом відскочив від перил. Що він тут робить? Невже він міг так просто обірвати своє життя?

 Чоловік більше ніколи не зустрічав тієї дівчини, та він знав, що поряд з ним завжди є поруч його ангел охоронець, в якого найпрекрасніша усмішка на світі.

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
 09.05.2013 12:52  © ... => Коруняк Жанна Борисовна 

Дякую!

 30.04.2013 23:02  Коруняк Жанна Борисовна 

Дуже сподобалось. Аж очі зволожилися. Побільше б таких оптимістичних речей!