24.01.2014 22:39
для всіх
222
    
  - | -  
 © Луч Света

Останній засіб

з рубрики / циклу «Слово на С»

Сісти в автобус, потім їхати поїздом, потім – квиток на літак. Ні! Бігти, просто зараз бігти щодуху. Тікати, треба тікати. Це єдиний вихід.

Як же важко ось так усміхнутися, як завжди − до завтра, тепер повернутися і намагатися рівним кроком дійти до повороту… Ще тяжче не оглянутися, не повернутися. Бути мужньою. Триматися. Кусати губи. Не плакати.

Іти швидше, швидше, швидше, бігти не розбираючи дороги. Тільки вперед і хай там що.

Мчати за сотні перехресть, за тисячі кордонів. Не залишати слідів – їх засипле опале листя, зрівняє вода, завіє вітер.

Летіти в обійми непролазних хащів, у пазурі хижих звірів. І хай гілля хльоскає в обличчя, хай чагарі виколять очі, що посміли глянути на нього приязно, хай видеруть серце, що мліло й тонуло в ніжності.

Не пристрасть – ніжність, несказанна, нестерпна, до сліз.

Швидше – на край світу – тікати від нього, від себе. Забігти у вічну мерзлоту. Лиш там, у білій безвісті, зупинитися.

Рубінові краплі на снігу. Вирване серце. Брязнула ним щосили, розбила вщент.

Так мені й треба.

Любов, що тулилася до мене, відірвала з шкірою, жбурнула геть від себе. Не хотіла її, пручалася, боролася. Марно. Пустила метастази в серці й мучила, терзала, вбивала.

Сама винна.

Вирити могилу, поруч – ще одну. У першу покладу її, мою вірну любов. Засиплю снігом. У другу впаду сама. Свист, хрип – вдих – видих. Тепер непотрібно. Ні горбика, ні знака над нами.

Ніхто й не шукатиме.



Черкаси, 01.10.2013 , 20.20

Візьміть участь в обговоренні

+++ +++
  • Зберегти, як скаргу
Не знайдено або поки відсутні!